Proudy v Berouně

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 08. 10. 2009

Mezinárodní hudební festival Porudy 2009


 

Tři listopadové dni se rozezní Berounem multižánrový festival Proudy. Hrát se bude v pivovaru Berounský medvěd, v kavárně Jiná káva a také v SD Plzeňka.


 

Festival Proudy startuje 4. 11. 2009 koncertem Shahab Tolouie Trio od 20:00 hodin v Kavárně Jiná káva. Kytarista Shahab Tolouie se narodil v Teheránu, klasickou hudbu Iránu studoval ve své vlasti, a zásadní zlom v jeho života nastal, když objevil španělskou kytaru a andaluské flamenco. Rozhodl se že odjede studovat do Sevilly, podařilo se mu získat stipendium a nakonec - což bylo neméně složité - i vízum. Když o ně na španělském velvyslanectví v Teheránu žádal, zhrozil se z toho, jakou záplavu dokumentů bude muset předložit. Nakonec se prý ale s konsulární úřednicí domluvil na jiném postupu: předvedl své kytarové umění španělskému konzulovi, a zapůsobil na něj tak silným dojmem, že vízum získal bez dokumentů. Po studiu v Andalusii se Shahab usadil v Praze, kde letos vydával svoji první sólovou desku Tango Perso, která je dokladem, že hudební temperament jižních národů z odlišných míst zeměkoule, v tomto případě Španělska a Iránu, nemusí být až tak vzdálený. V Berouně jej hudebně doplní ještě Tomáš Reidl na tabla a baskytarista Jan Urbanec.

Vstupenky na sezení v milém prostředí kavárny jsou za 120,- Kč.


 

Druhým festivalovým večerem bude dvojkoncert v sálku Pivovaru Berounský medvěd, 7.11. 2009 rovnež od 20:00 hodin. Nejdříve se představí Murphy Band hrající moderní americké rhytm & blues, stejně tak jako funk a soul. Navazuje na již známou formaci David Murphy Band. Lídři kapely jsou Američané David Murphy a půvabná dračice černošského původu - "JJ" Juwana Jenkins. MB se vyznačuje především svojí pódiovou show, při které se posluchač uvolní, pobaví a rozpohybuje.

Další peckou večera bude show kapely Schodiště - skupina s osmnáctiletou historií Nahoru po schodišti dolů band (NPSDB).

Vstupenky za 150,- Kč.


 

Hlavní hvězdou již tradičního festivalu Proudy jsou bezesporu britští The LEVELLERS, kteří  přijíždí odehrát jediný koncert v Čechách. Do jejich evropského podzimního turné Frankfurt - Hannover - Norimberk - Bochum - Brémy - Hamburg - Berlín - Bristol - Leeds - Londýn je v sobotu 14. 11. 2009 zapojen Beroun. Od 20.00 hodin se zde v sále Společenského domu Plzeňka můžeme těšit na mimořádnou rockovou show. Podle zpráv pořadatele bude předskokanem manchesterská ska/reggae kapela Sonic Boom Six!

Levellers zaznamenali obrovský úspěch s posledním albem "Letters From The Underground", které vyšlo v srpnu 2008. Stalo se nejúspešněším počinem souboru za posledních deset let. Za dvacetiletou historii souboru Levellers prodali přes 6 miliónů desek, v 90. letech získali nejvíce platinových, zlatých a stříbrných desek ze vššech britských skupin, dosud zaznamenali 15 singlů v britském žebříčku TOP 40 a získali řadu dalších ocenění.
Vstupenky na stání za 480,- Kč
.


Festival pořádá Nostalgie Music Agency.

Vstupenky na všechny akce v síti prodejen Ticketstream, místní návštěvníci mohou využít berounského předprodeje v Městském informačním centru na Husovo náměstí v Berouně.


 


 


 


 


 


 


 



Autor: Jitka Kebrlová

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.