TZ: Českokrumlovští prvňáci byli pasováni na čtenáře

Typ článku: Literatura

Datum vložení: 02. 07. 2010

Slavnostním pasováním na čtenáře vrcholil v polovině června v Městské knihovně Český Krumlov projekt Cesta do knihovny.


Čtvrtý ročník přilákal v letošním školním roce do knihovny 175 prvňáčků z osmi tříd českokrumlovských základních škol. Ředitelka knihovny Karla Votřelová každého z žáčků slavnostně pasovala na čtenáře a předala mu průkazku do knihovny na rok zdarma. Každý čtenář získal také knížku pro prvňáčka v rámci projektu Státní pedagogické knihovny Komenského, který je financovaný Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy.


"V průběhu prvního školního roku se v první etapě žáčci seznámili s knihovnou, podívali se do všech oddělení a ukázali jsme jim, jak tu všechno funguje. Při druhé návštěvě jsme už děti zkoušeli ze čtení, dávali jsme jim soutěžní otázky a vyrobily si záložku do knihy. Tento týden je vyvrcholením jejich cesty do knihovny a děti dostávají čtenářskou legitimaci do knihovny a jsou regulérními čtenáři," sdělila ředitelka městské knihovny Karla Votřelová.


Cílem projektu, který v Městské knihovně v Českém Krumlově funguje již čtvrtým rokem je získávat nové čtenáře, vést děti ke čtení a zprostředkovat dětem první návštěvu v knihovně. "Někdy děti nevědí, kde knihovna je, nebo se bojí přijít, tak je během školního roku zveme do knihovny a ukazujeme, jak to tu funguje, a jak je čtení zábavné a důležité," uzavřela ředitelka knihovny.


V loňském roce se projektu zúčastnilo celkem 148 dětí, letos jich bylo o 27 více.



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.