Infinite Quintet vydává debutové album - Speak Slowly

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 12. 10. 2009

Mladý český jazzový INFINITE QUINTET vydává na labelu ANIMAL MUSIC své debutové album SPEAK SLOWLY složené výlučně z vlastních autorských nahrávek členů souboru.


V čele souboru stojí vynikající trumpetista Miroslav Hloucal, autor většiny repertoáru, spolu s ním saxofonista Petr Kalfus. Vlastním repertoárem vedle Hloucala a Kalfuse přispívá klavírista Viliam Béreš, rytmiku kapely tvoří velmi známý a na české jazzové scéně již delší dobu přítomný kontrabasista Petr Dvorský a bubeník Martin Novák.
INFINITE QUINTET vznikl v roce 2006 na půdě jazzové katedry Vyšší odborné školy Jaroslava Ježka v Praze. Jeho hudba v sobě mísí prvky moderního jazzového mainstreamu a evropského pojetí jazzu. Od počátku svého vzniku se kapela snaží hledat svůj vlastní hudební jazyk a zvuk, nechává se však inspirovat nahrávkami interpretů, jako jsou Terence Blanchard, Kenny Wheeler, Chris Potter, Michael Brecker, Avishai Cohen a mnoho dalších. Za tři roky své existence se INFINITE QUINTET zúčastnil několika jazzových festivalů v Čechách i zahraničí a intenzivně koncertuje.

 

1. Ghost Town (Viliam Béreš)
2. Talk About This (Miroslav Hloucal)
3. Night Callin´ (Miroslav Hloucal)
4. Cup of Bb (Miroslav Hloucal)
5. Song For PK (Miroslav Hloucal)
6. Speak Slowly (Miroslav Hloucal)
7. Gone So Fast (Petr Kalfus)
8. Gaza (Viliam Béreš)
9. After Midnight (Miroslav Hloucal)

 

Album SPEAK SLOWLY obsahuje nesmírně invenční a pestrou tvorbu mladých jazzmanů, provedenou nezvykle vyzrálými interpretačními výkony. Album má vynikající zvuk: bylo nahráno ve Studiu Českého rozhlasu v Ostravě, smícháno ve Studiu Sono (Milan Cimfe) a mastering provedl Gene Paul ze špičkového studia DB Plus Digital Services v New Yorku. Album SPEAK SLOWLY vzniklo s laskavou podporou Ministerstva kultury České republiky, Hudební nadace OSA a v partnerství s hlavním městem Prahou. Autorem obalu alba je významný grafik Aleš Najbrt ve spolupráci s fotografem Václavem Jiráskem.
Album SPEAK SLOWLY bude vydáno 12. října 2009 a pokřtěno o den později, t.j. 13. října 2009 koncertem v novém pražském klubu JAZZ DOCK. Hostem a kmotrem alba bude saxofonista Rudolf Březina, který se na nahrávkách podílel jako hudební režisér.

 

foto v tiskové zprávě (c) Václav Jirásek, 2009
design obalu CD a plakátu (c) Aleš Najbrt (Studio Najbrt), 2009

 

Kontakty

Myspace stránka Infinite Quintetu: http://www.myspace.com/infinitequintet
Oficiální stránka Animal Music: www.animalmusic.cz
Mediální servis: 2media.cz, s.r.o., www.2media.cz



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.