IAMX mají nové video

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 12. 10. 2009

Pár dnů před svým koncertem v pražském SaSaZu vypustili IAMX do světa své nové video. Klip k písni My Secret Friend, kterou nazpíval v duetu s Imogen Heap, si odbyl premiéru ve středu 7.10. na www.shockhound.com.


IAMX mají nové video s Imogen Heap a jako hosta
na podzimní tour pozvali James Nemo

 

Pro Chrise Cornera z IAMX je pocit aby trvale znepokojoval stejně důležitý jako dýchání ... je pro něj přirozené a je nedílnou součástí jeho existence. Ať už je to práce ve studiu, pobyt na podiu (vyprodal skoro všechna vystoupení v USA v posledních třech letech), nebo natáčení videa, jeho pouhá přítomnost kdekoliv je nápadná a nesmazatelně vypaluje do mozku značku IAMX. Jeho nový singl a videoklip "My Secret Friend" (ze jeho aktuálního alba Kingdom of Welcome Addiction) není jen strašidelný a dech beroucí, ale přidanou hodnotu těmto rysům přidává také přítomnost Imogen Heap, která v tomto směru sdílí tyto vlastnosti nejen v singlu ale i v samotném videu. "O Imogen Heap jsem věděl z doby mého působení v Londýně, ironií osudu ale je, že ona se s IAMX seznámila teprve poté, co jsem odstěhoval do Berlína," říká Chris k jeho partnerce z videa. "Podíval jsem se hlouběji na její vlastní projekty a byl jsem ohromen její sílou, talentem a nezávislým duchem. Její svět byl trochu jemnější a čistší než můj, takže mi přišlo, že by mělo smysl ji u tohoto songu stáhnout hlouběji do příkopu IAMX. "
Song nahrávali oba ze svých domovských základen (Chris v Berlíně a Imogen v Londýně). Chris ji poslal první část nahrávky a Imogen ji měla dokončit. "Poslala mě mnoho úžasných harmonií, které byly všechny naprosto magické," vysvětluje. "Hodil jsem je do tracku, přidal trochu špíny a koření a měli jsme nádhernou píseň." Skladba je skvěle hodnocena v recenzích široko daleko – od Fangoria Magazine ("... empirický song plný nebeských rozkoší .."), přes Absolute Punk ("... Heap vokály bezchybně korespondují s Cornerovými náročnými aranžemi "), až k Alternative Press ("... nádherné ... a děsně pochmurné ...").

 

Chris objasňuje myšlenku tohoto videa: "Začal jsem si představovat koncept tohoto videa jako zvrácený incestní vztah ... těkavý, s proměnými rolemi .... se symbiózou vzájemného psychického týrání, ale tak nějak také velmi sexy a zoufale romantický zároveň. Režíroval jsem jej sám a natáčeli jsme ho ve staré zničené budově v bývalé NDR nedaleko Berlína. Byli tam zvláštní okamžiky - já pobíhal jako novodobý Ed Wood v outfitu panenky.. Imogen zcela promáčená jako muž v obleku, stojící v noci po celé hodiny ve studené vodě na pokraji přicházejícího zápalu plic, opilý Jaegermeisterem. Úplně se tomu odevzdala a byla tam sama se svými démony. Ještě nikdy jsem ji takhle neviděl. "

 

Ti dva se při vzájemné spolupráci společně tolik pobavili, že "pár týdnů poté, co bylo video natočeno, jsme se rozhodli sejít v Berlíně znovu a obléknout se do stejných kostýmů," vzpomíná Chris. "Objevili jsme obchod s piany a napadlo nás začít improvizovat a nahráli jsme nové, zvláštní verze té písně, které budou vydány jako "Radio Edit", "Omega Man Remix" a "The Unfall Broken Waltz Rework". Pak jsme šli na večeři, jako pár - ona jako můj kluk, a já jako jeho holka."

 

Singl vyjde na nosičích exklusivně u Boutique IAMX 12.října. Pětitracková nahrávka obsahuje výše zmíněné verze My Secret Friend, videoklip a home video "Running".

 

Ani v současné době Chris a IAMX nejsou nečinní a kromě vydání singlu My Secret Friend cestují na turné po celé Evropě na podporu prodeje alba Kingdom of Welcome Addiction "Jsme uvolnění a baví nás to na pódiích i na silnici. Z příliš mnoho času stráveného ve studiu se hloupne. Vím ale, že to bude náročné a už teď jsem se rozhodl, že po konci turné v říjnu bude následovat " sebeobjevovací průzkumná přestávka po dobu těch odporných zimních měsíců. Rozhodl jsem se, že si koupím dodávku a zmizím do hor bez jakýchkoliv dalších konkrétních plánů. Chci na jih, pryč od tvrdé berlínské zimy. Cítím, že má mysl se mění rychleji, než můj život, takže to chci všechno dohonit. Chci natočit film, stát se architektem a napsat konečně soundtrack k mému životu. To jsou mé skromné ambice .. "

 

IAMX se také na jaře 2010 vrátí do USA na "malé americké turné, které bude plné potu, sexu divadla a vodky."

 

Vy však IAMX můžete zažít na vlastní kůži v sobotu v pražském SaSaZu. Jako speciální host jejich evropského turné s nimi vystupuje James Nemo, což je sólový projekt Jamese Cooka z londýnské kapely Nemo. Po koncertě pokračuje afterparty s The Fakes DJs až do nedělních ranních hodin.

 

Video k písni My Secret Friend je k vidění exklusivně zde: http://www.shockhound.com/videos/750-iamx-my-secret-friend

 

Klub se otevírá ve 21:00.

 

Vstupenky na koncert IAMX v SaSaZu je možné zakoupit v síti Ticketpro za 500,- Kč na místě pak za 600,- Kč. V.I.P. vstupenky se prodávají za 830,- Kč, také v sítí Ticketpro.

 

Více info na:

www.myspace.com/iamx
www.iamx.eu
www.myspace.com/nemointernational  
www.myspace.com/fakesclash
www.sasazu.com
www.dsmacku.com
www.myspace.com/dsmackupromotion



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.