Volume logic - Realtime úprava hlasitosti pro winamp

Typ článku: Počítače a internet

Datum vložení: 14. 10. 2009

Online úprava úrovně signálu mp3 a jiných audio a video souborů při přehrávání pomocí winampu.


Každý asi někdy narazil na problém s hlasitostí přehrávaných skladeb a videí. Ležíte si a piánko posloucháte svého oblíbeného interpreta, když tu najednou nadskočíte při začátku další skladby hrůzou, protože je dvakrát hlasitější.

 

Vzásadě existují dva způsoby jak problém řešit.

 

První cestou je vzít všechny mp3 které máte a prohnat je nějakým zarovnávacím softwarem, který bude dlouho chroupat a výsledkem bude upravená hlasitost skladby,  ale také její nevratná změna. Toto řešení je přijatelné pokud přehráváte několik skladeb neustále dokola a jiné k životu nepotřebujete.

 

Pokud však přehráváte neustále nové a nové skladby, bude pro Vás vhodné poohlídnout se raději po nějaké online plugině, která se "navěsí" na Váš přehrávač a bude v reálném čase upravovat výstupní úroveň.  Bohužel je však většina těchto plugin poměrně nepoužitelných, protože buď nefungují, nebo pracují se signálem tak že je výsledkem neposlouchatelný zvuk.

 

Dlouho jsem hledal vhodné řešení a vyzkoušel několik desítek zvukoprzničů, až jsem konečně natrefil na drbnou pluginu Volume logic od firmy Octive. Plugina funguje vpodstatě jako profesionální zvukařské zařízení, kterému se říká kompresor (spíš jednodušší kompresor). Volume logic má pevně nastavenou úroveň na kterou má zarovnávat signál (kompresovat) a uživatel nastavuje pouze účinnost komprese. Čím vyšší je účinnost, tím jednotnější je výstupní úroveň přehrávaných souborů. Volume logic také automaticky upravuje i kmitočtovou charakteristiku a zachytává rychlé špičky.

 

Sečteno a podtrženo - Tiché skladby volume logic zesiluje, hlasité zeslabuje, příliš nabasované odbasovává.....zkrátka a dobře chudým dává a bohatým bere.

 

Při rozumně nastavené účinnosti je výsledkem čistý, dynamicky poměrně slušný zvuk s konstantní úrovní i při skladbách s velmi rozdílnou hlasitostí.

 

Test proběhl pouze pro winamp, ale pokud vím, mělo by vše fungovat i pro real player a pro itunes.

 

Zde naleznete podrobnější informace a download volume logic programu.



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.