Romeo a Julie na cestách

Typ článku: Divadlo a programy

Datum vložení: 15. 07. 2010

Studentská umělecká skupina OLDstars se na začátku srpna vydává na letní divadelní putování. Kočovat bude za malými táborníky do severních a jižních Čech. Pro děti si připravila slavný příběh velké lásky Romeo a Julie. Shakespearovskou klasiku o dvou znepřátelených rodinách táborníci zhlédnou pod širým nebem přímo ve svém táboře.


V pondělí 2. srpna divadelníci vyrazí na cestu po veřejném představení v severočeské vesničce Mašťov u Podbořan. Během trasy ještě pro veřejnost zahrají v pátek 6. srpna od 21:30 v kempu Dlouhá louka v Českých Budějovicích. Turné pak ukončí desátého srpna u Hradce Králové.

 

Pražští OLDstars se ke kočování s divadlem vracejí po pěti letech. „V roce 2005 jsme si ještě jako středoškoláci vyzkoušeli divadelní cestování s jinou Shakespearovou hrou Sen noci svatojánské,“ vzpomíná jeden z herců Mirek Beránek. „Na dřevěném divadelním voze, taženém zahradním traktůrkem, jsme s inscenací objeli v deseti dnech Krušnohoří.“

 

Na noční představení za svitu olejových loučí se OLDstars vůbec specializují. Na pražském Petříně v posledních letech už uvedli třeba Kaplického Kladivo na čarodějnice, Longenův Temný kabaret, nebo Shakespearova Macbetha. „Letní noc nás něčím přitahuje, to úplné ticho, hvězdy – ideální kulisa pro naše drama,“ glosuje oblibu nočních projektů vedoucí souboru  a režisér Tomáš Staněk. A jak se s textem starým více než 400 let táborové publikum vyrovnává?  „Romeo je běžný puberťák, který má problémy, jako každý v jeho věku. Zajímá se o holky a motorky víc než o školu. S rodiči víc bojuje, než žije. To všechny děti na táborech výborně z domova znají…“ představuje inscenační klíč režisér. „V moderním překladu Martina Hilského jde o současný pohled na nesmrtelnou story,“ dodává s úsměvem Mirek Beránek.

Pokud kočovníky s Romeem a Julií na jejich trase nepotkáte, napište jim, třeba příští léto přijedou i k vám… (www.oldstars.cz)

 

 



Autor: tomas.stanek

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.