TZ: Cesta za slávou je trnitá – FAME na DVD

Typ článku: Film a recenze

Datum vložení: 18. 07. 2010

Film o talentu, nekonečné dřině, lásce, rozhodnutí i bezradnosti a touze splnit si svůj sen – Fame - Cesta za slávou vyšlo na DVD 22. června.


Režisér Kevin Tancharoen se nebál sáhnout po velmi slavném filmu Fame (Sláva) z roku 1980 a natočit jeho remake. Jedná se o snímek Alana Parkera o životě mladých lidí, kteří studují uměleckou střední školu. Každý z nich sní svůj velký sen – ale ne každému je dopřáno jeho splnění. Parker měl šťastnou ruku a talentované mladé lidi mu zahráli velmi talentovaní mladí umělci. A tak film získal dva Oscary – za nejlepší hudbu a píseň. A na Oscara byl nominován ještě v dalších čtyřech kategoriích včetně nejlepšího scénáře.

 

Odhodlaný a nadaný Tancharoen ve svém pojetí filmu Fame – Cesta za slávou využil vlastních hudebních zkušeností. Zapojil se i do přípravy soundtracku. Jeho mladým tanečníkům, hercům i hudebníkům mladý divák rozumí, protože prožívá to, co oni. Tolik chtějí být dospělí, ale ve třídě řádí jako malé děti. Tolik chtějí milovat, ale jejich srdce bije zatím spíše bezradností než vášní. A tak úspěch v lásce střídá zoufalství z neúspěchu na jevišti, tvrdou dřinou unavené tělo a beznaděj léčí bezkonkurenčně opojným pocitem z prvního zaslouženého potlesku.

 

K úspěšnému vyrovnání se s Parkerovo vysoko nastavenou laťkou přispěly v případě Kevina Tancharoena i vlastní taneční zkušenosti – působil nějaký čas jako tanečník ve skupině světově uznávaného choreografa Wada Robsona. V neposlední řadě zúročil i své bohaté zkušeností z hudebních videí, které tvořil pro takové hvězdy, jakými jsou např. Britney Spears, Christina Aguilera nebo Jessica Simpson.

 

DVD Fame – Cesta za slávou vychází v distribuci Hollywood Classic Entertainment.


 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.