Měšťanská beseda

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 24. 10. 2009

LISTOPAD 2009 Měšťanská beseda, Kopeckého sady 13, 301 00 Plzeň


Měšťanská beseda, Kopeckého sady 13, 301 00 Plzeň

předprodej vstupenek: Informační centrum města Plzně (nám. Republiky 41, tel: 378 035 415)
prodej vstupenek v den akce také na recepci Měšťanské besedy vždy ½ hodiny před začátkem akce
pronájem prostor: 378 037 922, rezervace@mestanskabeseda.cz


KONCERTY

2. 11. 19:30 Los Quemados
Jazzový kvartet - nová kapela hrající fusion, tedy peprnou směs jazzu s prvky funky, latiny, afro hudby, bopu.

4. 11. 19:30 Los Rumberos (latin jazz)
Kapela Los Rumberos začala ve své současné podobě působit v průběhu roku 2008. Jedná se o jediný profesionální salsa orchestr ve stylu Poncho Sancheze a Tita Puente v České republice. Repertoár je tvořen jak z převzatých skladeb předních světových interpretů (kromě již zmíněných jmen např. Celia Cruz, Karel Růžička st., Carlos Santana), tak z autorských skladeb kapelníka tělesa, Petra Smetáčka.

 

Obsazení samozřejmě plně odpovídá potřebám kvalitní interpretace latinsko-americké hudby, která je opřena o početnou rytmiku. Tu v Los Rumberos tvoří pětice hráčů, z nichž někteří ještě zastávají posty zpěváků. Sestavu doplňuje proaranžovaná čtyřčlenná dechová sekce, která ji značně odlišuje od v České republice běžnějších menších latinových kapel.

 

Za krátkou dobu svého působení se kapela stihla již úspěšně prezentovat na řadě předních českých festivalových i klubových pódií, jakými jsou např. Jazz Goes to Town (Hradec Králové); Slánské jazzové dny; Prague Jazz Week; Agharta (Praha); Reduta (Praha); Rock Café (Praha); Stará Pekárna (Brno) ad.

 

8.11. 19:30 Pavel Bobek and Malina Band and hosté „50 let na profesionálním pódiu“
Pavel Bobek je stálice české country scény. Mezi jeho nejznámější skladby patří například Lásko, mě ubývá sil, S tím bláznem si nic nezačínej nebo Oh, Ruby, nechtěj mi lásku brát.
Od roku 1980 je držitelem Zlaté Porty za zásluhy a rozvoj country music, získal za léta působení v hudební branži řadu dalších ocenění (např. 1. a 2. místo v hitparádě Supraphonu), spolupracoval s řadou známých osobností (J. Grossmannem, M. Rottrovou, Y. Přenosilovou a dalšími), zpíval v Olympicu, Country Beatu.
V březnu roku 2005 vyšlo Pavlu Bobkovi úspěšné album Muž, který nikdy nebyl IN, na kterém spolupracoval producentsky i hudebně s Lubošem Malinou, s jehož kapelou se představí i na koncertě v Plzni. Následovalo album Antologie, které vyšlo v roce 2007.

 

Speciální hosté koncertu:
Robert Křesťan - český zpěvák, mandolinista, skladatel a překladatel. Hrával v bluegrassových skupinách Trapeři a Poutníci a v současné době hraje v bluegrassové skupině Druhá tráva s banjistou Lubošem Malinou. V tomto roce přijal pozvání countryového a rokenrolového zpěváka Pavla Bobka a účastní se koncertů k jeho 70. narozeninám.
Katka García - mimořádná zpěvačka Katka García představuje absolutní špičku interpretace irského zpěvu v našich zemích. Posluchači ji mohou znát ze skupiny Dún an Doras. V poslední době spolupracuje s Lubošem Malinou, se kterým vydala v květnu 2007 album s názvem Woven Ways. Jako host se několikrát zúčastnila koncertů Roberta Křesťana a Druhé trávy, letos také koncertů Pavla Bobka a Malinabandu (m.j. v roce 2004 nazpívala duet „Mé září“ s Pavlem Bobkem na jeho zatím posledním albu „Muž, který nikdy nebyl in“). Katka García zpívá v češtině, angličtině, irštině i španělštině.


10.11.   19:30    Míša Leicht a hosté - Petr Kocman (Praha)   
Zpěvák, multiinstumentalista, skladatel a producent Petr Kocman působil 12 let po boku Honzy Vyčítala v legendární a nejstarší české country kapele Greenhorns. Od dětství byl zván jako speciální host do koncertních programů předních českých představitelů country hudby (např. Michal Tučný, Fešáci, Pavel Bobek, Věra Martinová, Schovanky, Honza Nedvěd, Radek Tomášek, Lucie Vondráčková, František Nedvěd, Karel Černoch, Rangers – Plavci, Tučňáci, Tomáš Linka a další )
Na svém kontě má více než 70 pěveckých sólových nahrávek na přibližně stejném počtu vydaných hudebních nosičů.  Jeho pěvecký projev a hudební cítění vychází ze zásady „ Country je všechno,co se mi líbí „ Toto pravidlo Petr sdílel se svým přítelem Michalem Tučným, který si ho vychovával jako svého následovníka ( viz. kniha „ A vzpomínky ty nemůžeš si zout „ - Vydavatelství H a K, 2002 )
V roce 2002 Petr zakládá svoji vlastní doprovodnou kapelu PK Band, se kterou se v Čechách i zahraničí úspěšně představuje publiku s koncertním programem „ New Country Show.


12.11. 19:30 Plzeňská filharmonie - B2: Poklady staré hudby
P.J. VEJVANOVSKÝ: Serenáda C dur
J.N. HUMMEL: Koncert pro fagot a orchestr F dur
J. PACHELBEL: Kánon D dur
G. F. HäNDEL: Hudba k ohňostroji (Koncert pro orchestr č. 26)
diriguje: Oldřich VLČEK
sólo: Pavel LANGPAUL, fagot

15.11. 19:30 Opera Gala
árie a scény ze světových oper (G. Verdi, G. Puccini, G.Bizet, A. Dvořák a další)

účinkují: Christina Vasileva - soprán
Luciano Mastro – tenor
Orchestr Státní opery Praha – dirigent František Drs

 

Hudební prolog 30. Smetanovských dnů za účasti špičkových zahraničních sólistů a jednoho z nejlepších domácích operních orchestrů.

 

Program koncertu:

G.Verdi: Nabucco předehra k opeře
Otello modlitba Desdemony „ Ave Maria..“
Rigoletto árie Vévody „La donna e mobile“
La Traviata Intermezzo
G.Puccini Madama Butterfly árie Čo-Čo-San „ Un bell di vedremo
Madama Butterfly árie Pinkertona „ Addio fiorito..“
Madama Butterfly Intermezzo
Madama Butterfly scéna Butterfly a Pinkertona z 1.dějství opery
G.Bizet: Carmen předehra k opeře
Ch.Gounod: Faust a Markéta árie Fausta „ Salut! Demeure chaste et pure..“
G.Puccini: Bohéma árie Mimi „ Mi chiamano Mimi..“
P.Mascagni: Cavaleria rusticana Intermezzo
G.Puccini: Manon Lescaut árie Manon „ In quelle trine morbide..“
Turandot árie Kalafa „ Nessun dorma..“
Manon Lescaut Intermezzo
A.Dvořák: Rusalka závěrečná scéna Prince a Rusalky ze 3.dějství

 

18. 11. 19:30 Krless (středověká hudba)
Hudební skupina KRLESS se zabývá interpretací evropské hudby období vrcholného středověku, tj. období 13. - 15. století.
Zaměřuje se výhradně na takzvanou světskou hudbu - písně a skladby hospod a tržišť, studentů a vagantů, dvorských hostin i lidových veselic. V repertoáru KRLESS najdete písně a skladby, pocházející z celé Evropy - od Turecka přes Itálii, Německo, Francii až po Španělsko a Anglii, nechybí ani několik písní pocházejících z Čech. Všechny písně jsou zpívány v původních jazycích a většina používaných hudebních nástrojů jsou více či méně věrné repliky skutečných středověkých nástrojů zhotovené podle dochovaných písemností a vyobrazení.

Skupina vznikla v roce 1994 na hradě Točník v Čechách a od roku 1995 vystupuje pravidelně na hradech, tržištích, městských historických slavnostech, při dobových a stylizovaných hostinách, společenských akcích i při slavnostních příležitostech. Skupinu můžete vidět v klubech i koncertních sálech v samostatných pořadech i jako součást komponovaných programů. Podílí se též na natáčení televizních a filmových pořadů a spolupracuje při tvorbě divadelních představení.

KRLESS často vystupují společně se žongléry, kejklíři a tanečnicemi, spolupracují s několika skupinami historického šermu.

 

22.11. 19:30 Prokop and Hrubý and Andršt Trio
Trio složené z legend české muziky – zpěváka a kytaristy Michala Prokopa, kytaristy Luboše Andršta a houslisty Jana Hrubého. Trio koncertovalo už v letech 1987 – 1990, obnoveno bylo v roce 2000 a v roce 2005 vyšla deska „Unplugged / Live“, které obsahuje nejen akustické verze hitů Bitva o Karlův most či Blues o spolykaných slovech, ale i osvědčené bluesové standardy. Vychutnejte si jiskřící souhru tria, které na české hudební scéně nemá obdoby.

 

25.11. 19:30 Dáša Voňková (Hudební sklepy)
Dáša Voňková, někdejší členka legendárního folkového sdružení Šafrán, je takovou osamělou běžkyní na netradičních folkových tratích, která svým vlastním tempem dlouhá léta krouží zcela mimo hlavní peloton a jen ojediněle někoho přibere do tandemu. Před dvanácti lety nahrála album Voliéra s rockovým kytaristou Radimem Hladíkem, teď se spojila s renomovaným jazzovým pianistou Zdeňkem Zdeňkem, aby se jako rovnocenní partneři podíleli na vzniku titulu Slunci ležím v rukou.

 

26.11. 19:30 Vojta Kiďák Tomáško (Večery s písničkou)
Jmenuji se Vojta Tomáško, mezi příznivci známý pod přezdívkou „Kiďák“. Jak sám říká: “Kdyby bylo na mě, určitě by jsem si vybral nějakou lepší, ale to není podstatné.
Podstatné je, že Vám chci nabídnout svůj folkový recitál, plný veselých i vážných písniček. Písniček o lásce o přátelství o přírodě, písniček o víře i naději v lepší svět. Možná je to jen přání, možná si jen bláhově myslím, že se něco změní, ale i kdyby ne, budu to zkoušet dál. A poděkování od posluchačů po koncertě mi dává jistotu, že to není marná práce.
Toulám se s kytarou po této zemi a za tu dobu jsem napsal určitě více než tři sta písní. Některé zůstaly v krabici zapomnění, jiné si lidé oblíbili a chtějí je slyšet vícekrát. Jen tak namátkou: Toulavej, Nebe plné koní, Rocky Mountains, Morava, Zelená košile, Česačů bavlny bál, Náklaďák do L.A., Druhá míza, Středa, Armagedon a desítky dalších.
V mém recitálu jsou ale zařazeny i písně nové, které teprve čekají na to, jak je posluchač přijme. To vše ukáže čas. Potěšilo mě, že některé skladby si vybrali do svého repertoáru i jiní interpreti, jako Věra Martinová, vizovičtí Flereti, Roháči z Lokte, strakonický Šafrán, dokonce i mužský sbor z Ratíškovic a spousta dalších.
Za dobu mého koncertování se mi doma nastřádalo několik ocenění, z nichž asi nejcennější jsou dvě autorské Porty z let osmdesátých a Porta zlatá, která se uděluje významným osobnostem v oblasti folkové hudby.“

 

26.11. 19:30 Plzeňská filharmonie - A3: Variace
J. BRAHMS: Variace na Haydnovo téma
J. HAYDN: Symfonie č. 101 D dur, „Hodiny“
E. ELGAR: Enigma, variace                                                                     
diriguje: Koji KAWAMOTO

 

29.11. 19:30 Lenka Filipová
Koncertní vystoupení stálice naší populární i klasické hudební scény kytaristky a zpěvačky Lenky Filipové v triu s kytaristou Mirkem Linhartem a irským harfenistou Seanem Barrym.

Pestrý program s příjemnou komorní atmosférou, jehož základem je výběr známých písniček z dosud vydaných alb obohacený o ukázky z kytarové klasiky, francouzského šansonu a irské lidové hudby.

Minulý rok přijala Lenka Filipová naprosto vyjímečné pozvání od Celline Dion a vystoupila v Pražské O2 Aréně s tímto triem jako její host.

Z posledních alb vyšlo v roce 2005 2CD „ The best of Lenka Filipová“ a bylo oceněno zlatou deskou a letos na podzim se Lenka rozhodla zaznamenat jeden z koncertů v Bratislavě i na DVD, ze kterého vznikla kompilace DVD+CD LIVE.

 

Lenka Filipová
Studovala na pražské konzervatoři a na mezinárodní hudební akademii v Paříži obor klasická kytara.
Od roku 1982, kdy debutovala albem Zamilovaná, vydala řadu desek (např. Quo vadis, Řeka života,Concertino I a II, Tisíc způsobů jak zabít lásku).
Úspěšně koncertovala i v Německu, Francii, Itálii, Finsku, Japonsku, Švýcarsku, USA a Kanadě.
V roce 1988 získala Grand Prix na kytarovém festivalu v nizozemských Antilách a v roce 1997 českou Grammy.

 

Mirek Linhart
Doprovází Lenku již několik let na akustické a elektrické kytary a moc příjemně ji doplňuje i ve zpěvu. Také je členem známé skupiny YO YO band.

 

Sean Barry
Je irský angličan, z této trojice nejmladší a skvěle doprovází Lenku především v irských baladách na keltskou harfu. Také hraje výborně na akordeon a piáno.


DIVADLO

5.11. 19:30 J. Koloděj: Postel pro anděla (DS Podividlo ažažAš)
Každý z nás se ve svém životě alespoň jednou obrátil na svého anděla strážného. Jedná se o jev docela běžný a setkáváme se s ním v nejrozličnějších situacích. Někdo prosí o radu při vyplňování loterijního tiketu, jiný volá o pomoc při zběsilé noční jízdě zasněženou krajinou, další zas žádá o opatrování své dušičky při průchodu tmavou uličkou. Ti nejmenší často prosí se slzičkou u očička a pláčem na krajíčku o to, aby se tatínek a maminka nikdy nedověděli o fotbalové mičudě a rozbitém oknu. Zkrátka všichni jsme zvyklí prosit a žádat o úplně všechno. Co si ale počít s tím, když onen anděl strážný požádá o pomoc nás? A když se k tomu ještě přidají starosti s dospívající dcerou a jejím nápadníkem a zvědavou sousedkou vznikne taková motanice, že ji nedokáže rozmotat ani samotný farář, člověk boží čistoty, který má k andělským bytostem nejblíže. Příběh o tom, jak by se nemělo střílet pánu Bohu do oken je plný situací, které mnozí z nás velmi dobře znají, ale přesto, nebo možná právě proto, při jejich shlédnutí propadáme v záchvaty smíchu. Tak přesně takové představení nyní přinášíme na jeviště a doufáme, že se spolu v Plzni setkáme.


9.11. 19:30 Zpívám, tedy jsem – pravidelný měsíčník ze světa operety a muzikálu
Nový pravidelný pořad moderovaný Jiřím Untermüllerem potěší příznivce operety, muzikálu, revue a vaudevillu, na kterém se přestaví stálice i nováčci nejen z Divadla J. K. Tyla. V programu zazní známé i zapomenuté árie, melodie a písničky, moderátor představí nejžhavější novinky a události světové scény, dojde i na povídání o hudbě a rozhovory s interprety.

Hosté pořadu: Šoňa Borková, Bronislav Kotiš, Radek Štědroňský - Shejbal a Jan Kaštovský

 

11.11. 19:30 N. V. Gogol: Revizor (Divadelní soubor Boženy Němcové)
Komu se vlastně smějete?

Gogolova klasická komedie v podání Divadelního souboru Boženy Němcové. Divadelní soubor se vrací opět s komedií, tentokrát spíše závažnou nežli lehkou.
Nastudování nezasahuje rušivě do textu, nemění charakter postav, nestaví neobvyklé či absurdní scény. Všechno je naprosto běžné, naprosto normální. Pokorný ale nikoli pietní přístup k textu umožňuje vyniknout jak původnímu autorovu záměru, tak osobitému přístupu režie a herců. Jen si dovolujeme takovou nenápadnou otázku: „A víte, komu se vlastně smějete?“

 

14.11. 15:00 M. Horníček: Slaměný klobouk (Divadlo Jezírko)
Výtečná komedie zavede diváka do Paříže 19. století, která je plná mileneckých párů a také pobuřujícího kankánu. Uvidíte lehce plynoucí příběh o jedné svatbě a sežraném klobouku, který rozpoutal kolotoč lží, omylů, nehod, zmatků, ale i rafinovaných ženských podvodů. 


19.11. 19:30 J. Shirley: Vražda sexem (Divadlo Jezírko)
Anglická moderní komedie. Krize manželství spisovatele a lékařky, nečekaný objev manželovy milenky, problémy s nepříjemnou pacientkou a všudypřítomná lehce pomatená tetička promění tichý dům v bláznivý kolotoč.


23.11. 19:30 Jak se učí herectví - Václav Postránecký
Talk show Václava Postráneckého. Zábavný pohled na radosti, starosti, strasti a úskalí herecké práce.
Václav Postránecký byl jako dítě členem Dismanova dětského rozhlasového souboru pravidelně účinkoval v rozhlase a také hrál v několika filmech. Vyučil se zámečníkem a rovnou nastoupil do divadelní praxe. Postupně prošel divadly v Liberci, Uherském Hradišti a Brně. V roce 1968 byl jako vítěz soutěže Divadelních novin na studijním pobytu ve Velké Británii. Po angažmá v Městských divadlech pražských se stal významným členem souboru Národního divadla. V 90. letech působil jako funkcionář herecké asociace. Natočil také řadu filmů a inscenací pro televizi – z novějších jmenujme Bobule, Rafťáci, známý je svým skvělým dabingem Dustina Hoffmana nebo Anthonyho Hopkinse. Za namluvení filmu Zločin v ráji obdržel v roce 2005 Cenu Františka Filipovského.

 

24.11. 19:30 Caveman
Rob Becker - Máte chuť se rozesmát až k slzám?? Přijďte se podívat na slavnou one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.


POHÁDKY NA NEDĚLI

1.11. 15:30, 17:00 Divadelní agentura DODO - Něco o Edovi
Edovo veselé putování z Londýna až na konec světa plné bláznivých loutek, básniček a písniček.
Představení pro děti od 7 let inspirované životním příběhem Edwarda Leara.

 

8.11. 15:30, 17:00 Divadlo ŠUS - Dlouhý, Široký, Bystrozraký
A je tu klasická pohádka zpracovaná klasickou formou. Loutky – marionety hrají, zpívají a předvádějí všechny kousky, které umějí: Dlouhý se opravdu vytahuje, Široký nafukuje a Bystrozraký vše prohlédne. To vše se děje na klasickém kukátkovém jevišti i mimo ně. Napínavé okamžiky střídá odlehčení a nakonec samozřejmě vše dobře dopadne

 

15.11. 15:30, 17:00 Divadýlko Kuba - Princ Bajaja
Nové zpracování jedné z nejznámějších a nejkrásnějších českých pohádek. Příběh o lásce, odvaze a moudrosti vypráví dětem královský šašek Matěj a velevážená vrchní královská chůva Kateřina. Prostřednictvím masek a netradičních loutek ožívají před diváky princ Bajaja, krásná princezna, černý rytíř, hrůzostrašný drak a matka Bajaji seslaná na zem v podobě kobylky.
S Bajajou a jeho kobylkou prožijete velkolepá dobrodružství. Bajaja přemůže pětihlavou dračí saň, bude hájit královský hrad před početným vojskem černého rytíře a nakonec zvítězí v turnajovém klání. A to vše proto, aby získal ruku, ale hlavně lásku krásné princezny a také, aby dokázal, že on je tím pravým králem - odvážný, moudrý, spravedlivý, ale i soucitný.

 

22.11. 15:30, 17:00 Divadlo Dráček - Dědeček zahradník
Pohádka o tom, jak se dědeček zahradník a kozel Pepa starají o malou zahrádku, jenže Pepa je veliký popleta a dělá vše obráceně.

 

29.11. 15:30, 17:00 DS Žumbera - Homamrá aneb odplata Růžové paní
Veselá pohádka o zakleté princezně a odvážném princi. Na motivy pohádky O Šípkové Růžence.


TAJEMNÁ BESEDA

4.11. 18:00 Antonín Baudyš - Astrologie a jiné esoterické disciplíny
Pan Baudyš patří mezi nejznámější astrology v České republice. V roce 1989 byl místopředsedou vlády ČR, později se stal ministrem obrany za KDU-ČSL. V roce 1992 byl krátce místopředsedou federální vlády, od roku 1994 se začal věnovat výhradně astrologii. Z tohoto oboru vydal knihy Magický rok 2000 aneb Dějiny v zrcadle hvězd a Čeští vládci očima astrologa.

 

Tvrdí, že dobrý astrolog musí umět předpovídat budoucnost a úspěšnost svých horoskopů odhaduje na padesát až devadesát procent. Předpověděl například, že Georgie W. Bush zemře v roce 2003.


OSTATNÍ

1.11., 15.11., 29.11. 15:00 - 18:00 Taneční odpoledne v Měšťanské besedě (Beseda pro seniory)
Pravidelná taneční odpoledne pro širokou veřejnost, která hudebně doprovodí buď tříčlenná plzeňská kapela Original Miloše Chaloupky nebo Hudební skupina PEON Band. Na své si jistě přijde každý, neboť hudební žánr vtipně vystihnul pan Chaloupka popiskem „od Bacha po Vlacha“.

 

2.11. 15:00 Dvorana slávy hejtmanky Plzeňského kraje
Hejtmanka PK Milada Emmerová ocení 3 osobnosti, které žijí, působí nebo se narodily v PK a to z oblasti kultury, sportu a vědy. Hejtmanka PK tuto akci letošní rok zakládá, tj. jedná se o první ročník.

 

3.11. 18:00 Zoologická a botanická zahrada města Plzně:
Posezení s … Š. Šulc - Patagonie
Patagonie – cesta povedede od Ohňové země, přes ostrov Navarino pod průlivem Beagel,Ushuaia,
Punta Arenas po Torres del Paine.



5.11. 19:00 Taneční škola Vavruška - prodloužená

 

16.11. 19:00 Taneční škola Eva Vysloužilová a Zdeněk Kozelka - prodloužená

 

19.11. 14:30 – 21:00 Seminář ENVIC
Témata: úspory energií, netradiční zateplovací materiály, odvlhčení staveb, nízkoenergetické a pasivní domy

 

Program:
14:30 – 16:30 Miniveletrh – prezentace firem a výrobků (zateplování, výměna oken, větrání)
16:30 – 21:00 Praktický seminář „Rekonstrukce domu na nízkoenergetický a pasivní standard“

 

Den rekonstrukcí domů je určen pro všechny majitele rodinných a bytových domů (soukromé osoby, sdružení vlastníků bytových jednotek, bytová družstva i podnikatele) kteří se chystají na rekonstrukci domu a chtějí výrazně uspořit energii na vytápění, zlepšit životní prostředí a mít kvalitně rekonstruovaný dům.
Hlavní částí dne bude praktický seminář „Rekonstrukce domu na nízkoenergetický a pasivní standard“. Účastníci semináře se v jednotlivých tématických blocích dozvědí, jak správně zateplit dům, jak osadit okna, jak se vyhnout problémům s vlhkostí a plísněmi a přitom výrazně snížit spotřebu energií a chránit životní prostředí. Součástí semináře budou informace o dotacích – zejména o programu Zelená úsporám. Seminář je určen všem – nejen zájemcům o nízkoenergetické a pasivní domy. Přednášejí odborníci na rekonstrukce, vytápění, větrání a odvlhčování domů.
Na „miniveletrhu“ se představí firmy dodávající technologie pro rekonstrukce domů (zateplování, výměna oken, větrání). V průběhu miniveletrhu budou jednotlivé firmy prezentovat své výrobky a řešení, zároveň bude možné firmy navštívit u jejich prezentačních stolků, získat prospekty a katalogy, prohlédnout si ukázky výrobků a konzultovat své záměry.
Vystaveny budou vzorky stěn nízkoenergetických a pasivních domů (rekonstruovaných i novostaveb)

Vstup na celý „Den rekonstrukcí domů“ je zdarma. Je však nutné se přihlásit u pořadatele ENVIC o.s. e-mailem: ic.plzen@envic.cz nebo telefonicky na čísle: 377 220 323

 

19.11. 18:30 TŠ Gregoriades - prodloužená

22.11. 18:00 Diashow cestovatele Jiřího Kolbaby FOTO SAFARI
Jiří Kolbaba, vicepresident Českého klubu cestovatelů, je náruživý cestovatel, jenž viděné dokumentuje. Ze svých četných cest (navštívil již přes 120 zemí světa na všech kontinentech planety) zpracoval téměř dvě desítky emotivních cestovatelských besed a diashow. Pořady jsou doplněné o prostor pro otázky a odpovědi. Cestovatel se snaží předat divákům co nejvíce pozitivních inspirací i strategických informací pro vlastní cestování. Forma prezentace je nesmírně sugestivní, plná historických, politických, geologických a praktických informací a zkušeností. Pořady Jiřího Kolbaby akcentují tradičně prvky svobody, všeobecné tolerance, ochrany fauny a flory celé planety. Často zbývá i prostor pro malý kviz, při kterém prezentátor odmění správné odpovědi cestovatelskými cenami.

 

24.11. 18:30 TŠ Gregoriades - prodloužená

 

25.11. 18:30 Taneční škola Krejčík - prodloužená



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.