TZ: Napínavý film, který vznikal podle autentických zápisků revolucionáře, Che Guevara – část první vychází na DVD

Typ článku: Film a recenze

Datum vložení: 23. 07. 2010

Čtyřhodinový film o pozadí kubánské revoluce natočil režisér Steven Soderbergh ve španělsko-francouzsko-americké koprodukci. Snímek je rozdělen do dvou dílů, z nichž první s názvem Che Guevara právě vychází na DVD.


V díle Che Guevara se kontroverzní marxista Ernesto Guevara – přezdívaný Che – v podání Benicia del Tora, poprvé setkává s vůdcem kubánského převratu v 50. letech minulého století Fidelem Castrem (Demian Bichir). Osmdesát povstalců pod vedením dvou osobností má jediný společný cíl. Svrhnout diktátora Batistu. Čím musel projít kubánský rolník, aby se stal členem partyzánské armády, jež bojovala nejen v džungli? Kolik stojí ideály a kdo vyhraje bitvu o město Santa Clara, jež trvá už třetí den? Pohled za rudou oponu kubánské revoluce odkryje divákovi víc, než jsou jen fakta historie.


Benicio Del Toro byl za svůj herecký výkon oceněn cenou Goya pro nejlepšího herce v hlavní úloze.

 


Uznávaný režisér Steven Soderbergh, držitel Zlaté palmy z Cannes za film Sex, lži a video a Oscara za snímek Traffic – nadvláda gangů, zpočátku neměl o látku zájem, přesvědčil jej až Del Toro. Vzhledem k americkému občanství Soderbergha se nemohlo natáčet na Kubě, náhradní lokace byly nalezeny ve Španělsku, Mexiku, na Portoriku a v Bolívii.
DVD Che Guevara vychází v distribuci Hollywood Classic Entertainment.



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.