TZ: Divadelní léto zopakuje před radnicí Revizora

Typ článku: Divadlo a programy

Datum vložení: 23. 07. 2010

19. - 26. 7. 2010 ve 21:00 náměstí Republiky Plzeň


V pondělí 19. července se na scénu umístěnou přímo před plzeňskou radnicí na týden vrátila loňská úspěšná inscenace „Revizor“ Divadelního léta pod plzeňským nebem. V režii Viléma Dubničky se opět v obou hlavních rolích představí vynikající herci pražských divadel – Jan Zadražil v roli falešného revizora Chlestakova a Martin Zahálka jako hejtman. Už třetí rok na plzeňské léto zavítá jako host i Viktor Limr, který si při úvodním ročníku festivalu zahrál Dona Juana. V Revizorovi se diváci mohou těšit na jeho Dobčinského. Z pražských herců se představí i Radek Valenta jako školní inspektor a dalších rolích se zhostí herci plzeňských profesionálních divadel.

 

Změny tramvajové dopravy
Také letos si inscenování Revizora vyžádá dočasné změny v jízdním řádu plzeňských tramvají. Umístění scény před radnici mohlo být realizováno díky vstřícnosti jednoho z hlavních partnerů Divadelního léta - Plzeňských městských dopravních podniků. Hlediště a jeviště, jehož pozadí tvoří radnice, totiž od sebe dělí tramvajová kolej. „Stejně jako vloni Dopravní podniky připravily v době představení náhradní spoje, které se prostoru před radnicí vyhnou. Všem cestujícím děkujeme za pochopení,“ říká vedoucí projektu Divadelní léto Marcela Mašínová.
Podrobné informace o změnách najdete na:
http://www.pmdp.cz/doprava/zmeny-v-doprave/vecerni-vyluky-tramvajove-dopravy-na-nam-republiky-divadelni-predstaveni.aspx

 

Krále jelenem zakončila dražba portrétů herců
Premiérovou inscenací letošního III. ročníku Divadelního léta pod plzeňským nebem byla komedie Carla Gozziho Král jelenem, která se odehrála před Západočeským muzeem. Celkem 14 představení zhlédlo na 4000 diváků. Na závěr posledního představení 12. července se konala dražba obrazů, jejichž autorkou je výtvarnice Alena Milevová. Tisky z osobitých portrétů všech herců inscenace, včetně režiséra Viléma Dubničky, byly od 28. 6. vystaveny v prostorách hlediště před Západočeským muzeem a zájemci si je mohli zamlouvat prostřednictvím internetu. V průběhu dražby všechny obrazy našly nové majitele, za nejvyšší částku – 1800 Kč byl vydražen portrét Antonína Procházky ml. Kompletní celkově vydražená suma 8 900 korun poputuje, stejně jako koruna z každé prodané vstupenky Divadelního léta, na konto Nadace Fénix, která pomáhá lidem trpícím popáleninami.
www.nadacefenix.cz


Obsazení inscenace Revizor (režie Vilém Dubnička)
Anton Antonovič Skvoznik – Dmuchanovskij, Hejtman Martin Zahálka
Anna Andrejevna, jeho žena Zorka Kostková
Marja Antonovna, jeho dcera Štěpánka Křesťanová
Luka Lukič Chlopov, školní inspektor Radek Valenta
Amos Fjodorovič Ljapkin - Ťapkin, okresní soudce František Dvořák
Artěmij Filipovič Zemljanika, správce chudinského ústavu Bronislav Kotiš
Ivan Kuzmič Špekin, poštmistr Michal Štěrba
Petr Ivanovič Dobčinskij, statkář žijící ve městě Viktor Limr
Petr Ivanovič Bobčinskij, statkář žijící ve městě Zdeněk Rohlíček
Ivan Alexandrovič Chlestakov, úředník z Petěrburgu Jan Zadražil
Osip, jeho sluha Antonín Procházka ml.
Štěpán Ivanovič Korobkin, náčelník policie Zdeněk Lahoda
číšník, sluha hejtmana, Miška, inspektorova žena Kristýna Hlaváčková
Děržimorda Petr Borovský

 

Prodej vstupenek na představení Revizor
Od 18. do 26. 7. je možné vstupenky zakoupit ve stánku Divadelního léta před radnicí na náměstí Republiky. Vstupenky lze rovněž rezervovat prostřednictvím stránek www.divadelnileto.cz, www.plzenskavstupenka.cz nebo na telefonním čísle: 720 164 689.

 

Spolupořadatelem projektu je opět Statutární město Plzeň – kandidát na titul Evropské hlavní město kultury 2015, koproducentem Divadlo Alfa, hlavními partnery pak Integrovaná střední škola živnostenská v Plzni, Západočeské muzeum v Plzni a Plzeňské městské dopravní podniky.


Více na www.divadelnileto.cz

 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.