TZ: Beauty in the City

Typ článku: Muzea a výstavy

Datum vložení: 24. 07. 2010

Od čtvrtka 15. července je ve vstupních prostorách hotelu Courtyard by Marriott Pilsen k vidění výstava fotografií autorů Lucie Pištorové, Petra Poláka a Marie Majerové ze Studia Petrohrad.


Na první pohled jsou jejich fotografie svou koncepcí příbuzné magazínovým fashion snímkům. Využívají jejich postupy, nejsou však nikterak svázané jejich konvencemi. Nezabývají se módou jako takovou, ale samotným výrazem a působením obrazu zbavené jakýchkoli dalších odkazů.
Fotografie zachycují křehkou krásu v odlišných prostředích a situacích velkoměsta. Od chladného rána na opuštěném koupališti, přes vlahou noc uprostřed města, až po jemné, melancholické ateliérové snímky. Fotografické minipříběhy se tímto způsobem snaží odhalit pomíjivou atmosféru míst, která našim každodenním pohledům často zůstává skryta. Stejně jako u fotografií samotných ji lze vnímat odděleně či jako jeden celek.

 

„Výstava je součástí Kandidátského léta Plzeň 2015. Je ukázkou synergie mezi našimi partnery a podporovateli kandidatury města Plzně. Vpodstatě ukázkou toho, oč se snažíme. Tzn. zapojit do projektu Plzeň 2015 co nejvíce subjektů a ukázat jim, že je možné i mezi nimi samotnými vytvářet úzkou spolupráci. Netradiční výstava v neméně netradičním prostředí hotelového lobby je osvěžující aktivitou celého léta. Jsem si jistá, že precizní zpracování fotografií se zaměřením na detail potěší nejen oko profesionálů, ale zájem o expozici bude i z řad veřejnosti,“ říká Kateřina Chábová z týmu Plzeň 2015.

 

Studio Petrohrad
Studio Petrohrad v rámci společného prostoru spojuje činnost grafického studia fotografického atelieru a galerie současného, užitého umění. Vzniklo ve stejnojmenné plzeňské čtvrti jako aktivita absolventů atelieru multimedií na Západočeské univerzitě. Ukázky fotografií: http://www.facebook.com/album.php?aid=11030&id=115054578528825 www.studiopetrohrad.cz

 

Evropské hlavní město kultury je považováno za jeden z nejúspěšnějších projektů EU. Je určen pro města, význam má ale pro celý region. Město, které se pro daný rok stává evropskou kulturní metropolí, je vyhledávaným cílem mnoha turistů. V roce 2015 bude titul EHMK patřit městům ze dvou evropských zemí: Belgii a České
republice. O titul v naší zemi soutěží ve druhém kole už jen Ostrava a Plzeň. V Belgii titul získal Mons.
Myšlenku na vznik této prestižní soutěže a udílení titulu Evropské hlavní město kultury přinesla řecká ministryně kultury Melina Mercouri v roce 1985, ve stejném roce se jako první Evropské hlavní město kultury představily řecké Athény.

 

PILSEN, OPEN UP! ... Plzeň se Vám otevírá….aneb Otevři si Plzeň!
Plzeň kandiduje na titul Evropské hlavní město kultury 2015!
Vše o kandidatuře na www.plzen2015.eu.

 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.