TZ: Jedinečný dokument Super Size Me a romantická komedie Emma vycházejí na DVD

Typ článku: Film a recenze

Datum vložení: 25. 07. 2010

Co by se stalo kdyby jste 30 dní jedli jen fastfoodová jídla? Odpoví vám Super Size Me ..americký snímek s Morganem Spurlockem.


Třicet dní jedl filmař Morgan Spurlock – tvůrce i protagonista filmu Super Size Me – jen to, co nabízejí fastfoodové řetězce. Vznikl tak jedinečný film z nejriskantnější cesty, kterou ve svém životě Spurlock dosud prošel. Absolutní absence jiného jídla proměnila mladého a zdravého muže jak fyzicky, tak mentálně. Za svůj experiment pod dohledem lékařů zaplatil obezitou – za měsíc přibral celkem 11 kilogramů a začal mít zdravotní obtíže. Na vážný problém, který nejen ve Spojených státech obezita znamená, se však Spurlock dokázal podívat s vtipem. A divák zde nalezne možná i odpověď na to, kdo může za stále tloustnoucí populaci.
Za svůj film Super Size Me získal Morgan Spurlock řadu ocenění, například za nejlepší režii na prestižním Sundance Film Festival.



Romantická komedie Emma o namlouvání s Gwyneth Paltrow v hlavní roli vychází na DVD.
Zdařilá adaptace románu Jane Austenové v režii Douglase McGratha potvrzuje staletími prověřený fakt. Není v životě vážněji míněných situací, než jak si získat srdce toho druhého. Zároveň však nezažijete komičtější situace, než právě při tom! Půvabná, chytrá a emancipovaná Emma (Gwyneth Paltrow) žije sama s ovdovělým otcem. Když se její milovaná vychovatelka provdá, musí se Emma zabavit sama. Rozhodne se být dohazovačkou. Před Emmou si nikdo není jistý – stvoří velký propletenec vztahů a lidí. A ušetřeno při tom nezůstane ani její vlastní srdce...
Stejně jako u dalších populárních adaptací románů Jane Austenové se zde dočkáme romantické zápletky, vtipných dialogů a mnoha dějových zvratů!


Filmy Super Size Me a Emma vycházejí v edici filmX v distribuci Hollywood Classic Entertainment.
 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.