Party E-MOTION

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 25. 10. 2009

Představujeme druhé pódium v režii E-MOTION teamu.


Party E-MOTION se již od svého vzniku, před necelými třemi lety, orientuje na tranceovou scénu. Za dobu její existence si vypracovala na české scéně neotřesitelnou pozici mezi klubovými parties a dnes se řadí mezi špičku klubových akcí. Za dobu jejího fungování představila celou řadu zahraničních hostů, kteří na akci hráli vždy v české premiéře. Zkusme vzpomenout jména jako Solarstone, Simon Patterson, John O´Callaghan, Menno de Jong a nebo třeba na Apokalypse právě vystoupivší 4 Strings a Bryan Kearney.


E-MOTION team dostal možnost produkčně zajistit druhou stage na legendární party Apokalypsa. Určitě se mnoho z Vás ptá, proč jsme tuto nabídku přijali. Především pro možnost podílet se na něčem, co má v České republice velkou historii a naprosto profesionální organizaci. Po prvním zhlédnutí prostoru pavilonu P na brněnském výstavišti bylo hned jasné, jak by celá stage měla vypadat a co vše by se na ni hudebně mělo odehrávat. Naše myšlenka a rozhodnutí byla podpořeno i tím, že jsme dostali naprosto volnou ruku při sestavování lineupu. Jediná podmínka Apokalypsa teamu byla, aby lineup co nejvíc odpovídal konceptu E-motion parties. Rozhodování, z jakých jmen poskládat celý lineup, bylo naprosto jednoduché. Volba padla na dvě jména, která si u českých fanoušků trance music udělala velké jméno. A to hlavně při jejich návštěvě brněnské Flédy, kde se celá party odehrává.


Co si ale dalšího představit před tím, než navštívíte druhou stage? V prostorách pavilonu P se bude odehrávat světelná show, do které bude zapojena kompletní přední část haly včetně jejího vybavení. Těšte se na prosvícené schodiště, hru skla a světla si podmaní také celoprosklený výtah. Zvukově také nebudete ochuzeni. Pro umocnění celého zážitku bude použit sound systém Nexo od Marcel Audio.

 

Pojďme si společně představit celý lineup
Hned první myšlenka, jak postavit kompletně celý lineup, padla na člověka, který si v Brně dokázal udělat skvělé jméno. Headlinerem druhé E-motion stage bude holandský tranceový projekt 4Strings. Za tímto názvem se skrývají Nizozemci Carlo Resoort a Jan de Vos, kteří se proslavili zejména hitem Take Me Away. Mají za sebou 3 alba, cca 20 singlů, ze kterých díky bezstarostným a snadno zapamatovatelným melodiím, pravidelně boduji na nesčetných kompilacích a mixech. Když Jan de Vos hrál na E-motion, tak dokázal strhnout na svou stranu komplet celou Flédu. Dav skandoval jeho jméno a lidé za zvuku hitů 4Strings zpívali jejich hity.
Od zvuků především uplifting tranceu, ale pojďme dále. Představme si DJe, který si libuje v tvrdších melodiích trance music. Pamatujete si na ten příval energie, který zaplavil jednu z posledních E-motion? Máte rádi techtrance a pravidelně posloucháte jeho sety? V tom případě to pro Vás bude velmi známé jméno. Pokud ale stále ještě nevíte, o koho se jedná, pojďme si tohoto rodáka z irského Dublinu představit. Bryan Kearney začal s DJingem v roce 2003. Jeho sety obsahují to nejlepší z předního tranceu a techna s důrazem na energii a nepředvídatelnost. Bryana proslavila především spolupráce s Johnem O´Callaghanem. V roce 2005 Bryan dokončil remix jedné ze svých nejoblíbenějších skladeb, a to Lost Emotions od Fire & Ice. Po jeho vydání se Bryan stal prvním Irem, jehož produkce vyšla na uznávaném labelu Bonzai. Jeho další práce s Johnem O´Callaghanem - Exactly - opět vydaná na labelu Discover - se stala jasným favoritem pro takové DJe jako Armin van Buuren a Paul van Dyk. Pravděpodobně nejúspěšnějším Bryanovým obdobím byl rok 2007, kdy dělal vlastní tracky a remixy pro široké tranceové spektrum. Svůj vlastní techy zvuk si vybudoval na sólovém singlu More To Life / Punchline, který zaznamenal obrovský úspěch, trhnul prodejní rekord na labelu Discover. S jeho produkcí rostly i úspěchy v klubech, popularita mu zajistila vystupování na mnoha rezidentních parties v Irsku, ale také ve Velké Británii (kluby The Gallery nebo Ministry Of Sound) a na Ibize. V roce 2008 je Bryan nominován na dvě ceny Irish Dance Music Awards - nejlepší DJ a objev roku a vydává též energický uplifting You Will Never Be Forgotten jako památku na zemřelého kamaráda Barryho Connella. A co očekávat? Především výborně zahraný techtrance, tak jak to umí jen on a výbornou komunikací s publikem. To jsou ty největší přednosti Bryana Kearneye.


Z Irska přesuneme na Slovensko, kde nás čekají další zástupci druhé stage. Jistě znáte skvělou akci Beautiful Things, která za dobu existence dovezla do této země světovou tranceovou špičku. Za akcí stojí velmi populární dvojice, která si vydobyla respekt nejen na Slovensku, ale i v ČR. Patří mezi to nejlepší a nejpopulárnější, co lze v této zemi najít. Teď přijedou opět k nám, aby potěšili fans trance music, na nabitém druhém pódiu Apokalypsy – Pico & Fester.


DJ PICO alias Peter Štilicha je nepochybně jedním z nejdéle hrajících DJů na Slovensku. Za svoji více než 15 letou kariéru výrazně napomohl dostat slovenskou elektronickou scénu do uší běžných lidí.


Pico je velkým požitkářem a proto uznává moderní technologie v DJingu. V současné době hraje za pomocí software Traktor DJ studio 3 a midi kontroleru Korg. Na party
předvádí vše, co mu daný systém dovoluje. Hraje ze 3 až 4 kanálů, na místě edituje a slučuje skladby a prohání je přes Pioneer EFX 1000 čímž vytváří originální zvuk v kombinaci s eklektickým výběrem tracků. V minulosti se podílel na vedení několika bratislavských klubů v době jejich největší slávy. Neustálou prací a rozvíjením svých myšlenek realizuje významné projekty, jako jsou Beautiful things 2002 - 2008, BeOKEY 2006, taneční stage na festivale OKEY léto 2006 a spousty dalších. V poslední době hodně spolupracuje s DJem Festerem.
Fester je postava známá hlavně ze zákulisí mnoha nejpodstatnějších parties, které se konají na Slovensku (Booomerang, BeeFree, MTV Disco TV, Metaxa Sunshine, Globe Clubbing). Svůj první kontakt s hudbou v roce 1997 přetvořil v nákup gramofonů. Hrál od techna, minimalu, deep-housu přes tech-house, tribal až po progresive, aby se nakonec usadil při progtranceovém soundu s nádechem elektra.


Spolu s DJem Picem tvoří duo, které dokáže rozproudit taneční parket a potěšit nejednoho fanouška kvalitní tranceové hudby.
Co by to bylo za party, která by neměla svého rezidentního DJe. Podívejme se pod pokličku E-motion rezidenta kterým je Stepan Bruck. Jeho styl hraní by se dal nejvíc přiblížit k uplifting trance často preferující vokály a v současnosti i melodický příjemný progressive. Za dosavadní úspěchy považuje vystupování a získání rezidentury na nejlepší klubové tranceové noci v ČR a to E-MOTION, nástupce legendární noci Sound of Ibiza, několikeré hraní na nejlepší pravidelné halové akci v ČR a to Apokalypse, Progressive Zone na Flédě, Entrance - Roxy, 3G ve Fabricu,atd. Hrál už bez mála po celé republice. Po delší odmlce se opět vrátil k vlastní produkci, kterou stále zdokonaluje. V roce 2008 přijal nabídku mít vlastní radioshow s názvem E-motion radishow na internetovém rádiu www.sensationfactory.cz. Jeho show je vysílána každou třetí neděli v měsíci a těší se velké oblibě. Podle ankety serveru DJz.cz byl vyhodnocen jako 3. nejlepší DJ v České republice za rok 2007. Za rok 2008 byl vyhodnocen jako nejlepší DJ v anketě serveru trance.cz. V anketě časopisu XMAG se umístil na 8. místě jako "top objev 2007."


Kvalitní tranceovou produkci, a to jak svoji, tak i světovou bude zastupovat DJ Free Gate.
Už od svých 14 let věděl, že hudba pro něj bude víc jak pro ostatní posluchače. Netrvalo dlouho a dostal se k prvním zkušenostem v DJingu a poté následovaly i první krůčky v produkci. Od roku 2003 se věnuje produkci aktivně. Čas, který trávil u produkování skladeb přesahoval mnohdy desítky hodin denně. Během celé své působnosti na poli hudební scény měl možnost spolupracovat s velice známým slovenským tranceovým producentem Eddie Senderem a neméně známým Jean Lucem. Dělal remixy pro vokalistku Kate Lesing či polského Nicka Sincklera. Jeho hudba se v dnešních dnech točí čistě ve víru trance, uplifting trance & tech trance music.


Moravskou taneční líheň bude zastupovat i další DJ. TyPhone se za gramofony poprvé veřejně postavil na jaře roku 2005 a už dva měsíce nato se objevil jako výherce konkurzu Rádia Student pro začínající DJe na známém open-air festivalu Hradhouse. Svůj sound od začátku směřoval do stylů progressive trance a elektro. Déle než rok byl rezidentem klubové noci Welcome To Miami v klubu 7. Nebe v Brně. Svoje sety odehrál na několika prestižních klubovkách např. Progressive Zone v brněnské Flédě nebo Evolution v Ostravě. Nelze taky opomenout několik účastí na dnes velmi uznávané a populární party E-Motion (dříve Sound Of Ibiza). Na jaře roku 2006 dostal příležitost vystoupit i v rámci brněnské zastávky Lucca Tour a v červnu po boku Ronski Speeda na trance stagi brněnské halovky Apokalypsa – Gold Edition. Rok 2008 odstartoval svým setem na lednové E-Motion na Flédě, kde přebíral místo za mixpultem hned po Simonu Pattersonovi známému taky jako součást projektu Dogzilla. Ve svých setech rád kombinuje zvuky různých stylů a tím vzniká vždy jedinečný zážitek pro posluchače. Posledním z vystupujících bude osoba, která je pevně spjata s nocí E-motion.
Vyrys se jako DJ jsem se poprvé představil v klubu 7. nebe na Welcome to Miami. Zatím největším úspěchem pro něj byla všechna hraní na již zmiňované E-MOTION a společné hraní se svým učitelem Stepanem Bruckem na pražské Czech This Future 2 nebo GetUp. Jeho styl hraní se pohybuje od melodického progressiveu po energický uplift trance prokládaný vokálovými skladbami.

 

Představili jsme si kompletní lineup E-motion pódia. Co více k tomu všemu říct. Máte rádi trance, chcete zažít atmosféru v neokoukaných prostorech pavilonu P, potrpíte si na perfektní organizaci a nebo jen s námi chcete oslavit 10 let od vzniku této party? Tak 20. listopadu nezapomeňte přijít na Apokalypsu. My u toho určitě budeme a Vy?



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.