TZ: LARS VON TRIER NATÁČÍ PŘEKRÁSNÝ FILM O KONCI SVĚTA

Typ článku: Film a recenze

Datum vložení: 25. 08. 2010

Lars von Trier právě začíná natáčet rok po premiéře filmu Antikrist svůj další celovečerní film. A zdá se, že nepůjde o žádnou komedii. “Už žádný Happy End,” prohlásil dánský režisér během prvních dnů natáčení.


Psychologicko-katastrofický film o konci světa Melancholie se začal natáčet 22. července a práce potrvají do 8. září. Natáčí se ve švédském Trollhättanu, často označovaném jako Trollywood.

 

O samotném příběhu svého nového filmu toho Lars von Trier zatím mnoho neprozradil. Na tiskové konferenci pořádané v Trollhättanu uvedl pouze, že jde o “překrásný film o konci světa.” Melancholie bude obsahovat prvky sci-fi a katastrofického filmu, budou v něm tedy k vidění speciální efekty. ”Ale nic, co by se dalo srovnat s Hollywoodem,” uvedl Lars von Trier.

 

Jedním z několika záchytných bodů pro filmové nadšence tedy stále zůstává promo fotografie k filmu, na které se nachází v blízkosti planety Země cizí těleso.

 

Dle hvězdného obsazení se diváci mají na co těšit. Hlavní roli dvou sester ztvární pod vedením Larse von Triera Kirsten Dunst a Charlotte Gainsbourg. Mezi herci dále uvidíme Kiefera Sutherlanda, který ihned vyvrátil doměnky filmových nadšenců: “Ve filmu určitě ode mne nečekejte roli zachránce světa v poslední minutě,” uvedl na tiskové konferenci.

 

Dále jsou ve filmu obsazeni Charlotte Rampling, John Hurt, Alexander Skarsgård, Stellan Skarsgård, Jesper Christensen, Udo Kier, Brady Corbet and Cameron Spurr.

 

Světová premiéra je plánována na květen příštího roku.

 

Je dost pravděpodobné, že se Melancholie poprvé představí na festivalu v Cannes,” uvedl Ivo Andrle z distribuční společnosti Aerofilms, která film do české distribuce zakoupila.

 

Název                                                 Melancholie (Melancholia)
Žánr                                                Psychologicko-katastrofický film
Režie                                                             Lars von Trier
Scénář                                                          Lars von Trier


Hrají:

Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland, Udo Kier, Charlotte Rampling, John Hurt, Stellan Skarsgård, Alexander Skarsgård, Jesper Christensen, Brady Corbet, Cameron Spurr,


Produkce:  Meta Louise Foldager, Louise Vesth
Výkonná produkce:  Peter Aalbæk Jensen, Peter Garde
koprodukce:  Marianne Slot (Francie, Slot Machine S.A.R.I / Liberator Pr.), Lars Jönsson (Švédsko, Memfis Film AB), Bettina Brokemper (Německo, Zentropa International Köln Gmbh) a Pappagallo Film (Itálie).


Producent :Zentropa Entertainments27 ApS
Kamera:  Manuel Claro
Zvuk : Kristian Eidnes Andersen
Rok vzniku 2010
Technologie natáčení Arri Alexa
Znění anglické
Země původu Dánsko (Švédsko, Francie a Německo)
Světová premiéra léto 2011



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.