TZ: Návštěvníci Alfy se mohou těšit na nové vstupní prostory

Typ článku: Divadlo a programy

Datum vložení: 28. 08. 2010

Vstupní prostory Divadla Alfa na Rokycanské třídě v Plzni procházejí o prázdninách rekonstrukcí.


Hlavním důvodem byla nutnost přemístit obchodní oddělení divadla ze třetího patra provozní budovy tak, aby bylo snadno přístupné návštěvníkům. Podle návrhu architekta Viktora Korejse vzniká v těchto dnech zajímavé řešení, které zatraktivní vstupní prostory divadla. Divadlo bude mít nový vchod blíže Rokycanské třídě, pokladna i šatna získají moderní design a diváky čeká také příjemné posezení v divadelním baru. Součástí vstupních prostor se stane obchodní oddělení, které bude pohodlně přístupné samostatným vchodem v místě původního vstupu do divadla.

 

Alfa je již delší dobu zapojena do sítě prodejních míst Plzeňské vstupenky, což se odrazilo v nárůstů zájemců, kteří vyhledávali obchodní oddělení divadla a přicházeli si vyzvednout a zakoupit rezervované vstupenky na všechny kulturní pořady v Plzni. „Stávající umístění obchodního oddělení ve třetím patře provozní budovy bez výtahu nebylo pro naše zákazníky komfortní, pro klienty se sníženou pohyblivostí dokonce nedostupné. Rozhodli jsme se proto po pečlivém zvážení vyřešit tuto neúnosnou situaci tak, že změníme dispozici pokladny a foyer divadla a přemístíme do těchto prostor také obchodní oddělení, které bude přístupné přímo z úrovně chodníku a bude vybaveno speciální plošinou pro zákazníky se sníženou pohyblivostí,“ vysvětluje ředitel Divadla Alfa Tomáš Froyda.

 

Do nově upravených prostor vstoupí návštěvníci Divadla Alfa v září. Prvním představením tu bude 16. 9. úspěšná inscenace James Blond, která se představí v rámci mezinárodního festivalu Divadlo. Další představení se uskuteční až v říjnu, protože soubor divadla odjíždí současně na dvě zahraniční turné. Jedna skupina míří za diváky do Kanady a druhá do Japonska.

 

Divadlo Alfa patří mezi nejúspěšnější české profesionální soubory hrající nejen pro děti a mládež. Na svém kontě má řadu cen z mezinárodních i tuzemských přehlídek, o oblibě divadla svědčí vyprodaná představení na domovské scéně v Plzni a časté hostování doma i v zahraničí. V sezóně 2009 – 2010 Alfa představila divákům čtyři premiéry: „Pohádku z kouzelného mlýnku“ Mileny Jelínkové, akční loutkovou podívanou „James Blond“ v režii Tomáše Dvořáka, inscenaci hry Ivana Nesvedy a Jany Kašové „Břízová Růženka“ a premiéru hry Huberta Krejčího „Démonův pramen“, kterou s herci Alfy nastudoval jeden z nejvýznamnějších současných režisérů J. A. Pitínský.


V červnu 2010 se v Divadle Alfa uskutečnil festival českého profesionálního loutkového divadla Skupova Plzeň.

 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.