Poprockový nášup - 12.11.2009 Futurum

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 25. 10. 2009

Futurum Music Bar Zborovská, Praha 5, 12. 11. 2009 20.00 h. Po albech „Fantazie“ a „Genius loci“ přichází kapela se zbrusu novým singlem „POCITY“, který natočila v dubnu roku 2009 pod producentskou taktovkou PAVLA KARLÍKA (Sono Records) ve studiu Sono Records, Nouzov. Minulý singl z alba „Genius loci“ „Poslední dotek“ zaznamenal loni úspěch i na rádiových vlnách. Krom toho má na kontě již videoklip k singlu „Půlnoc“, který se probojoval kromě vítězství semifinále na TV Óčko v pořadu Výtah i do běžné rotace v pořadu CZ&SK.


Obě alba jsou k dostání v distribuční síti Panther a obě obsahují vždy jednu cover verzi hitů kapely Gyllene Tider, známého zpěváka a kytaristy kapely Roxette, Pera Gessla, na kterou kapela obdržela od EMI Music Publishing a Pera Gessla oficiální licenci. Rokem 2009 se přehupuje přes 200té koncertní vystoupení. Na pražských pódiích se objevila doslova ve všech rockových klubech a mimo hranice Prahy účinkovala na festivalech jako Benátská noc, Vizovické trnkobraní, Šternberský kopec, Okoř se šťávou, Okolo Třeboně, Rock Trey fest, veletrh Huvel, Pražský Majáles Underground, Prague International Marathon, Krkonošské pivní slavnosti,  Zavírák atd. Zahrála si jako host kapely Ready Kirken, Turbo, o5&Radeček, Michalovi Hrůzovi a jeho kapele a  zcela nedávno jako host na jedinečném pražském koncertu Petera Nagyho i před česku poprockovou legendou CHINASKI na akci ZUŠFEST. www.zlatyvoci.com


O5&Radeček pocházejí z podhůří Jeseníků a na svém kontě mají tři úspěšné desky a několik hitů. Vyhráli většinu hitparád a videoklip „Praha“ vysílala také stanice MTV. Zatím poslední deska „Slast Minute“ zabodovala u kritiky a díky rokenrolové skladbě „Beethoven“ se objevila na jaře 2008 čtyřikrát v žebříčku hranosti Top 20 cz.
Kapela loni odehrála své druhé republikové turné po 25 klubech. V létě hraje na festivalech jako je Benátská noc, Colours of Ostrava, Trnkobranní či Noc plná hvězd.
O5&Radeček jsou spolu ve stejné sestavě od roku 1994 a od roku 1995 úzce spolupracují s Nadací Terezy Maxové. V roce 1997 založili členové kapely časopis pro dětské domovy Zámeček. Více info na www.o5.cz.

 

One night band - Po krátké odmlce po turné k albovému debutu Bells In My Head bude v Praze opět úřadovat západočeská kytarová úderka One Night Band (www.onenightband.cz). Pětice, jejíž sestava před nedávnem doznala změn, se vrací v plné síle. Kromě starších a prověřených hitů jako jsou Bells In My Head nebo Under My Hood představí One Night Band i nové svěží kousky ze své dílny, které nesou dnes již klasický originální rukopis kapely, snadno rozeznatelný od ostatních skupin zejména díky používaným akordům jako například C, D, A a v neposlední řadě i G. Publikum se tedy může těšit na veselé a rozjásané písně převážně v dur, avšak One Night Band ukáže i svou vážnější a klidnější tvář přednesem několika písní v moll. Koncert roku to jsou One Night Band, O5 a Radeček a Zlatý Voči ve Futuru!



Vstupenky k zakoupení v předprodejích TicketPro a TicketStream či na www.zlatyvoci.com v sekci Fanklub/rezervace vstupenek.
 



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.