Michael Foret je stále volný

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 29. 10. 2009

Když si Michael dal před časem se svou dlouholetou přítelkyní Lucií pauzu, aby si oba mohli svůj budoucí vztah promyslet, netušil, že se tato pauza potáhne tak dlouho a že možná skončí někde do ztracena. I když v koutku duše si stále oba myslí, že by se jejich vztah mohl obnovit, raději o tom moc nepřemýšlí a o to víc se snaží vrhat do nejrůznějších hudebních projektů. Tím nejžhavějším je bezesporu premiéra muzikálu Děti ráje, která se neúprosně blíží.


Tam má Michael jednu z hlavních rolí (Mickey) a proto denně zkouší pod dohledem renomovaného režiséra Petra Novotného (režíroval například Jesus Chris Superstar, Bídníci, Miss Saigon). Michael dlouho váhal, zda se má upsat muzikálu anebo se věnovat jenom svojí tvorbě, která je přece jenom o dost jiná než jsou hity Michala Davida, ale nakonec si řekl, že to může být dobrá zkušenost.


„Snažím se teď jisté špatné nálady z konce vztahu přelepit prací. A to poměrně ve velkém… Od rána do večera pilně zkouším, protože chci, aby můj výkon stál za to. Chci v Dětech Ráje jet aspoň na 150 %, ne-li víc. Večery trávím buď na schůzkách, zkouškách s kapelou, nebo se jdu někam pobavit, protože teď nemůžu a hlavně nechci být sám.“


Nezapomíná ale ani na vlastní písničky. V těchto dnech také Michael dokončil svůj nový videoklip. Vznikl na písničku Plout, kterou Michal napsal s Adamem Kollerem. Režie klipu se ujal mladý začínající kameraman Michal Šteflovič, který si opravdu vyhrál a nejrůznějšími efekty se snažil svou kamerou vyčarovat celou škálu zajímavých obrazů. Jde v něm především po podzimních náladách. Jelikož se klip točil ještě za horkých dnů, tak se Michal v bundě a šále pěkně zapotil.


Začátkem listopadu můžete Michaela vidět a slyšet na Václavském náměstí na akci, která už proběhla v řadě světových měst pod názvem Světový pochod za mír a nenásilí. Michael na této akci zazpívá dvě písničky a zcela jistě přidá svůj hlas i k Lennonově písni Imagine a přispěje tak k ostatním hlasům, které budou usilovat o zápis do Guinessovy knihy rekordů za největší karaoke na světě.


Michael Foret se také začal víc věnovat svým fanouškům. Založil pro ně na facebooku svůj fanklub a už přemýšlí, co všechno pro ně udělá. Už druhý měsíc pro ně natáčí svůj videoblog, který je jednak na fanouškovských stránkách, ale i na youtube. Na jaře by pak pro ně chtěl udělat malé turné pěti až šesti koncertů, aby jim poděkoval za jejich hlasy v Českém slavíkovi. Protože se loni příliš dobře neumístil, je zvědavý, jak dopadne letos. Pokud na něj budou fanoušci hodně myslet, měl by šanci na docela dobrý skok.



Autor: Ivan Rossler

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.