Kouzlo EthnoFlamenca v Adventním koncertu Shahaba Tolouie

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 10. 11. 2009

Iránský hudebník Shahab Tolouie vystoupí ve čtvrtek 26. listopadu v koncertní síni Atrium na Žižkově. V tomto roce poslední pražský koncert se stane nejenom jedinečným zážitkem, ale také neobvyklým začátkem adventu.


Během svého vystoupení přenese Shahab Tolouie své posluchače do své rodné Persie, která je pro většinu Evropanů zemí neznámou. Prostředníkem mu budou písně vycházející z více než 1000 let starých súfijských básní a zdaleka ne na posledním místě jeho vynikající  zpěv.

Posluchače stále překvapuje v Shahabově hudbě i kouzlo spojení Východu a Západu,  kterému on sám říká EthnoFlamenco. V časopisu Rock a Pop o tom napsal hudební kritik Petr Dorůžka. A britská televize BBC  ve svém dokumentu objev tohoto hudebního spojení nazvala výjimečným a nadčasovým. To dokázala i Shahabova debutová deska Tango Perso, která si získala své příznivce nejen v Íránu, odkud Shahab pochází, ale i v Čechách, kde v současnosti žije, a také v Arabských Emirátech, USA, Kanadě anebo Anglii.

Před příchodem adventu vystoupí Shahab Tolouie v Atriu na Žižkově. Zdejší komorní prostředí dá vyniknout skladbám  z alba Tango Perso. Shahab zahraje na perský setar a flamencovou kytaru a v jeho podání zazní i zpěv. Doprovázet jej bude Tomáš Reindl na etnické perkuse a Jan Urbanec na bezpražcovou baskytaru.

Dotazy, informace, vstupenky:

Rezervace vstupenek: 222 721 838, nebo v síti Ticketportal

http://www.atriumzizkov.cz

http://www.shahab-tolouie.com 

 


Autor: Rakova

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.