soutěže amatérských hudebníků

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 13. 11. 2009

Soutěž hudebníků Radegast Líheň se rozjíždí podeváté!


9. ročník soutěže amatérských hudebníků Líheň 2010 - 30.10.2009

Soutěž hudebníků Radegast Líheň se rozjíždí podeváté!


Opět po roce se roztáčí kola jedné z největších soutěží amatérských hudebníků v České republice – Radegast Líheň 2010. Přináší nejen spoustu novinek, ale zejména dobrou zprávu pro všechny amatérské hudebníky – pořadatelé a partneři opět rozdají ceny ve statisícové hodnotě! Přihlásit se mohou hudebníci z celé České republiky, ale i ze zahraničí, nejpozději do 18. prosince 2009.


Soutěž, která probíhá na Ostravsku již devátým rokem (a patří k jedněm z nejstarších vůbec) nabízí hudebníkům možnost přímé konfrontace s hudebníky z celé země formou vystoupení ve vyhlášených regionálních klubech. V roce 2010 to opět budou vyhlášené ostravské kluby Templ na Stodolní ulici a populární „woodmanovská“ Garage, a také velmi sympatický Jazz club v Havířově. „Jsme rádi, že se podařilo domluvit jedny z nejhezčích a nejsympatičtějších klubů na Ostravsku a věříme, že už vystoupení v nich bude pro vybrané kapely odměnou. Cen pro ty nejlepší je však připravena celá řada od natočení a vydání demosnímku, až po zajištění vystoupení na Top akcích na Ostravsku,“ popisuje přípravu devátého ročníku Radegast Líhně Marek Slonina z pořadatelské Viking agency z Havířova. Pro soutěžící i fanoušky muziky jsou opět připraveny přehledné a ucelené informace o soutěži na www.lihen.cz a pro kapely snadnější systém přihlášek přes internet.


Princip soutěže je pak rovněž velmi sympatický. V šesti základních kolech se vždy v každém klubu utkají tři skupiny vybrané porotou ze všech přihlášek. Vítězové základních kol pak postoupí do semifinále a šest nejlepších do Velkého finále. Důležitým faktem pak zůstává, že postupující nevybírá laická divácká porota, ale porota odborná složená z produkčních klubů, hudebníků a hudebních kritiků. „Ve finále je porota už po tři roky vždy téměř dvacetičlenná, což je naprostá rarita. Také díky tomu jsou na tom stejně místní kapely i kapely zdaleka.

 

V posledních třech ročnících se například do finále nedostala ani jedna místní kapela, což svědčí o férovosti poroty. Přesto věříme, že toto prokletí prolomí některá z nadějných regionálních formací právě v tomto ročníku,“ dodává Slonina s tím, že v roce 2008 zvítězili pražští Woodoojam a v roce 2009 olomoucká Venefica.


Devátý ročník soutěže bude probíhat v měsících únor až duben 2010 a přihlášky jsou přijímány již nyní na stránkách soutěže www.lihen.cz. Na stejných stránkách jsou i kontakty na organizátory pro případ osobního kontaktu. Pořadatelé se všem přihlášeným ozvou začátkem nejpozději začátkem ledna 2010.

 



Autor: taita2 - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.