TZ: Galerie GASK nabízí poslední možnost zhlédnout výstavu Emila Filly

Typ článku: Muzea a výstavy

Datum vložení: 04. 10. 2010

Poslední možnost zhlédnout výstavu Emil Filla: Archiv umělce nabízí do 10. října kutnohorská galerie GASK.


O týden později 17. října končí v GASK také společná výstava obrazu Mikuláše Medka a drátěného objektu Karla Malicha nazvaná Nebezpečné vztahy. Výstava Emil Filla: Archiv umělce představuje jak Fillovu vlastní tvorbu, tak i reprodukce Pabla Picassa, fotografie formátu A3 pořízené Josefem Sudkem nebo výstřižky tisků, které si Filla pečlivě archivoval na kartony.


V GASK je aktuálně možné navštívit výstavu Start Point, která mapuje nové talenty prestižních uměleckých škol napříč Evropou. Projekt Start Point byl založen v roce 2003 jako přehlídka nejlepších diplomantů českých uměleckých škol, postupem času se rozrostl i na evropské umělecké školy, letos se jí účastní celkem 33 škol z 15 zemí. V rámci Start Pointu byla oceněno i nejlepší dílo, vítězem se stal Alexis Milne z London Goldsmith. Vítězi Start Pointu bude uspořádána samostatná výstava, k níž bude vydán katalog.


Speciální výstavní prostor Whitebox v GASK hostí výstavu tapet designérské formace s přiléhavým názvem Skins. Až do 29. listopadu je zde na ploše 25 metrů čtverečních možné vidět instalaci tapet tvořených různými výtvarnými technikami. Navštívit lze také stálou expozice GASK Sbírka 123. Galerie GASK je otevřena od úterý do neděle vždy od 10 do 18 hodin.
 

GASK
Jezuitská kolej, Kutná Hora
www.gask.cz

 

 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.