Vršovický klubový sklepní prostor HarOLD zahájil po letních prázdninách třetí divadelní sezonu.

Typ článku: Divadlo a programy

Datum vložení: 08. 10. 2010

Vršovický klubový sklepní prostor HarOLD zahájil po letních prázdninách třetí divadelní sezonu. Vstupuje do ní, po letní rekonstrukci, zase o něco útulnější. Po prázdninách do „práce“ s elánem vstoupila i šedesátka členů Hereckého studia OLDstars, kteří v HarOLDu společně tvoří. Studenti tradičně začali přehlídkou svého repertoaru.


Páteřním titulem je loňská novinka WILLIAME: SHAKESPEARE. Scénický koktejl těch nejlepších dialogů a monologů z pera největšího světového dramatika. Co má společného Julie s Kornelií? Král Lear s Kapuletem? Byl Macbeth nejdřív Hamletem a Romeem? Za co všechno mohou tři čarodějnice... Hrají: Matěj Vejdělek, Jan Battěk, Petr Šedivý, Anna Peřinová, Tereza Gsollhoferová, Nina Šimůnková, Aneta Nesvadbová, Bára Hančilová a další.

Jednou z říjnových premiér je inscenace debutující Marie Háskové, která spolu se studenty DAMU a FAMU Norou Najimovou, Nikolou Ivanovem a Šimonem Halamáskem připravila slavnou hru Václava Havla VERNISÁŽ. Aktovka o večeru, kdy manžele Věru a Michala navštíví autobiografická postava jejich přítele Bedřicha. V zásadě normální a banální konverzace cyklicky graduje do nesnesitelné situace, příznačné pro Havlova absurdní dramata.

Druhou podzimní premiérou je vyvrcholení projektu MĚSTO. Autorský projekt patnácti mladých lidí, kteří se rok dívali kolem sebe. Text sesbíraný na ulicích a cizích webech. Živá hudba, projekce, origami. Přidejte si Lokopýtka do přátel na Facebooku. Kde jste doma? A kde je Vaše město? Připravili: Aneta Nesvadbová, Petr Šedivý, Dan Brátka, Jakub Barvínek, Petr Pulc, Jakub Dušek, Anna Peřinová, Marie Dömeová, Martina Haluzová, Pavla Ouřadová, Nina Šimunková, Kateřina Tyšlerová, Maathy Gaye a Zuzana Malá.

 

HarOLD myslí i na nejmenší diváky. Na nedělní odpoledne připravil osvědčenou pohádku Hanse Christiana Andersena PASÁČEK VEPŘů. „A já se vdávat nechci. A ne a ne a ne! A za nějakého rytíře, či prince z Chudákova už vůbec ne!“ V příběhu o rozmazlené princezně Evžénii, které nikdy nebylo nic dost vzácné, hrají: Tereza Kaucká, Týna Klimešová, Dominika Lippertová, Týna Stuchlíková, Oskar Bábek, Martin Satoranský a Radek Pokorný.

Pro nejmenší děti je také určena nejnovější HarOLDovská odpolední aktivita. Studentka UMPRUM Madla Rutová otevřela výtvarný kroužek. Uvítá všechny, kteří si nebojí umazat si ruce! Za pomoci výtvarných her a společných i individuálních výtvarných úkolů každou středu od 16:00 v HarOLDu zkoumá, jakými všemi způsoby můžeme zaznamenávat svět, který vidíme kolem sebe, nebo svět, který si sami vymyslíme. Od kreslení tužkou, malování barvami, obtiskávání nebo koláže se můžeme dostat až k vytváření objektů, fotografii nebo tvorbě ve veřejném prostoru. Naši práci budeme dokumentovat, na konci každého pololetí pak s dětmi vydáme tištěný sborník, který v HarOLDu pokřtíme.

Každý čtvrtek v HarOLDu funguje „otevřené divadelní odpoledne na zkoušku“. Pro všechny, kteří si nejsou svým zájmem o divadlo úplně jisti, chtějí si ho nezávazně vyzkoušet, osahat, zabojovat se svoji trémou. Lektorka Zuzana Malá formou etud, cvičení, dialogů a improvizací pomáhá objevovat skryté talenty. V HarOLDu každý čtvrtek od 15:30.

 

 

Více informací o činnosti OLDStars v HarOLDu lze nalézt na  

www.oldstars.cz








Autor: Honza Pergl

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.