TZ: UK Subs se s The Vibrators začátkem roku pokusí zkosit trudomyslnost v Praze

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 15. 11. 2009

Také letos, neuvěřitelných 33 let po svém založení, se punkové legendy U.K. Subs vydávají na turné a potěší i své věrné příznivce v České republice. U.K. Subs, jejichž logo zdobí miliony kožených bund punkáčů po celém světě se zdají být neúnavnou silou, která bude na pódiu až do posledního dne. Jak začal jejich příběh?



V roce 1976 se dali dohromady ještě pod názvem United Kingdom Subversives, inspirováni proto-punkovými klasiky Damned a The Ramones. O rok později, když vypukla punková revoluce, hráli ve většině londýnských náleven a na známou kompilaci „Farewell to the Roxy“ umístili dvě své skladby, včetně minimalistické klasiky I Live in a Car. Obrovský úspěch zaznamenal o rok později také jejich singl C.I.D.



Jejich úspěch na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let byl zarážející. Přestože se se svou drsnou produkcí nedostali do rádia, vydali v letech 1979-81 sedm singlů, které se dostaly do UK Top 30, a začali hrát po celém světě, což vlastně pokračuje až dodnes. Z té doby můžeme jmenovat písně jako Stranglehold, Tomorrows Girls, Party in Paris nebo Teenage. Jejich klasická alba „Brand New Age“ a „Crash Course“ se obě po svém vydání dostala do první desítky na britských ostrovech.



Personální sestava se měnila, kapelou prošly na tři desítky lidí, stejně tak i nahrávacích společností bylo několik, dvě věci však zůstaly stejné po celou dobu. Nezničitelný Charlie Harper na pozici zpěváka a průrazná punková síla na pódiích po celém světě. Roku 1997 se k Charliemu vrátili i kytarista z klasické éry Nicky Garratt a basák Alvin Gibbs a v tomto složení hrají za pomoci bubeníka Jamie Olivera dodnes.

Na přelomu století vyšel kapele výběr největších hitů příznačně nazvaný „Sub Mission,“ poté i deska, kde si hudbu U.K. Subs zahrály jiné kapely a i nadále vycházely nové řadové desky, jako „Universal,“ „Violent State“ nebo loňské CD „Warhead.“ Jak už bylo řečeno, U.K. Subs mají rádi bezprostřední kontakt s publikem, a tak i nyní před sebou mají několik desítek naplánovaných koncertů. Poté, co na sklonku tohoto roku projedou Austrálii a Velkou Británii se 8.února 2010 podívají opět i do Prahy. I vy se na ně a The Vibrators, kteří přijedou do Prahy s nimi, můžete přijít podívat do klubu Lucerna Music Bar.

Vstupenky v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal za 270,- Kč + poplatky, na místě za 350,- Kč.

Více info na:

www.myspace.com/uksubscom
www.uksubscom.anarchistuk.com
www.thevibrators.com
www.myspace.com/thevibrators
www.musicbar.cz
www.dsmacku.com
www.myspace.com/dsmackupromotion


 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.