TZ: Livia Klausová hostem literárního odpoledne v Olympii Brno

Typ článku: Literatura

Datum vložení: 09. 11. 2010

Charismatická dáma, manželka prezidenta České republiky Livia Klausová nechává veřejnost nahlédnout do svého soukromí v knize Smutkem neobtěžuju.


V obsáhlém intimním rozhovoru s Marcelou Pecháčkovou vypráví, jak dabovala Červenou karkulku, o tragické smrti tatínka, když jí bylo patnáct let a nejmladšímu z pěti sourozenců teprve tři, o rafinovaném termínu svatby, o tom, jak sama jela tramvají do porodnice, o vinohradské garsonce, kam si přivezli prvorozeného syna a místo radosti měli starost o jeho zdraví. Vzpomíná, jak budovali chalupu, zařizovali panelák, prožívali totalitu, jak se stala manželkou ministra, premiéra a prezidenta. Marcela Pecháčková a Livia Klausová se předem dohodly, že v rozhovoru vynechají politiku. A téměř to dodržely. Knihu doprovází sedmdesát unikátních fotografií z rodinného alba.


Livia Klausová představí čtenářům knihu ve čtvrtek 18. listopadu od 16 hodin v Caffé Knihcentrum, v oblíbeném nákupním a zábavním centru Olympia Brno. Návštěvníci se mohou těšit na autorské čtení, besedu i závěrečnou autogramiádu. Caffé Knihcentrum je situováno v nejnovější části centra, poblíž vchodu od Olympia parku.

 

Kontakty

Oficiální stránka společnosti Olympia Brno: www.olympia-centrum.cz


Olympia Brno
Shopping & Entertainment centre
U Dálnice 777
664 42 Modřice
Tel.: +420.547 423 624
Fax: +420 547 243 780
 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.