TZ: Saw 3D završuje veleúspěšnou hororovou sérii skvělými světovými tržbami

Typ článku: Film a recenze

Datum vložení: 14. 11. 2010

Sedmý díl veleúspěšné hororové série Saw, který měl českou premiéru 4. listopadu, dle očekávání trhá další rekordy


Během prvního promítacího víkendu v USA obsadil film první příčku s 24 miliony dolarů (náklady jsou přitom odhadovány na necelých 20 milionů), stejně tak ve Velké Británii, kde utržil 3.3 milionů liber – což je s náskokem 30 % nejlepší umístění z celé série. Ve Velké Británii Saw 3D utržilo rekord i coby dle prvního promítacího víkendu nejúspěšnější horor s návštěvností nad 18 let vůbec. Ten dosud držel první díl parodické série Scary Movie z roku 2000. Saw 3D sklízí úspěchy i v dalších zemích světa.


Série Saw byla nedávno zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako „Nejúspěšnější filmová hororová série všech dob“. Prozatím filmy vydělaly už 730 milionů dolarů a prodalo se na 30 milionů DVD. Vzhledem k tomu, že provedení v 3D slibuje skutečně mimořádně sugestivní zážitek, dá se očekávat, že i čeští fandové hororového žánru si nenechají poslední díl ujít.
 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.