Fernando Saunders vydává novou desku s českými muzikanty a přijíždí na turné

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 15. 11. 2010

Newyorčan Fernando Saunders poslední tři roky úspěšně brázdí vody českých hudebních festivalů a není divu, že si ke spolupráci vybírá i místní muzikanty. Světová špička baskytary Fernando Saunders má k Čechám blízký vztah už díky svým začátkům v rock-jazzové skupině The Jeff Beck / Jan Hammer Group a od počátku 80.let jej dodnes vidíme na podiu ve skupině Lou Reeda jako basistu a zpěváka. Je jedním z nejvyhledávanějších muzikantů světových hvězd, absolvoval turné a nahrával s takovými umělci jako je Eric Clapton, Joan Baez, Marianne Faithfull, Jimmy Page, John McLaughlin. Českým televizním divákům se také představil na Oslavě 20ti let od pádu železné opony – koncertu pro Václava Havla po boku Joan Baez, Suzanne Vega, Lou Reeda a Renee Fleming.


 

Letos v prosinci do Čech přilétá se svým americkým bubeníkem JT Lewisem, spolupracovníkem Tiny Turner, Stinga, Whitney Houston, Herbie Hancocka a dalších, doprovodí je klávesový mág Martin Chabloz a Lawrence Lina – kytarista a hráč na foukací harmoniku ze Švýcarska.

Odehrají zde čtyři koncerty, tři společně s Robertem Křesťanem a Druhou trávou kde vrcholem večera bude spojení hráčů obou kapel a křest v prosinci vydávaného CD Fernando Saunderse „Plant a seed“ (EMI). Kromě řady zahraničních jmen, která se na CD podílela uslyšíme i housle Karla Holase a právě banjistu Druhé trávy Luboše Malinu. Skupinu Druhá tráva založili v roce 1991 Robert Křesťan a Luboš Malina po svém odchodu od Poutníků. Od svého vzniku je řazena mezi špičku na folk & country scéně nejen v České či Slovenské republice. Speciální vánoční koncert této legendy folku, country a bluegrassové scény spolu s Fernando Saunders Band uvidíme 16.12. od 19:00 hodin v Domě kultury na Kladně – Sítná, 18.12. od 19:00 hodin v Divadle A. Dvořáka v Příbrami a 19.12. od 19:30 hodin v Divadle ABC v Praze. Jediný samostatný koncert F.S.Band pak máme možnost shlédnout v pátek 17.12. od 20:00 hodin v Klub kinu v Černošicích.

Vstupenky na výjimečný koncert v Divadle ABC jsou k zakoupení zde:

http://www.mestskadivadlaprazska.cz/repertoar/aktualni/robert-krestan-a-druha-trava-robert-krestan-a-druha-trava-159.html


Amatérský záznam ze dne kdy se Luboš Malina poprvé s Fernando Saundersem setkali můžete shlédnout na http://www.youtube.com/watch?v=NBDxaa0pbIM


Fernando Saunders Band http://www.youtube.com/watch?v=wQKERZNpuHw

http://www.myspace.com/fernandosaunders

Druhá tráva http://www.druhatrava.cz/



Autor: Jitka Kebrlová

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.