Tipy na místa, kde se dá lyžovat pro Moraváky

Typ článku: Cestování a památky

Datum vložení: 15. 11. 2010

V okolí Brna je mnoho lyžařských středisek


Tipy na místa, kde se dá lyžovat pro Moraváky

 

Protože jsem z Moravy, tak vám jako první napíši tipy na lyžování na Moravě a Vysočině, kam si můžou zajet třeba Brňáci na jednodenní lyžovačku. Lyžuji už od dětství a mám projeté snad všechny svahy v ČR. Samozřejmě na horách je to lepší, ale když si chcete zajet jen tak, na jeden den zalyžovat nebo na večerní lyžování, jsou dobré svahy i poblíž, i když nejsou tak kvalitní a dlouhé. Brno a celá jižní Morava svými geografickými podmínkami příliš milovníkům lyžování nenahrává, přesto je možné do 70 kilometrů najít lyžařská střediska, uspokojující nároky alespoň méně náročných lyžařů.

 

Nové Město na Moravě

Největší a nejznámější středisko lyžování na Vysočině. Na vrchol sjezdovky na Harusově kopci, který je v nadmořské výšce 741 metrů se dostaneme sedačkovou lanovkou. Pro děti je k dispozici malý vlek a lyžařská škola. Je zde technické zasněžování svahu, večerní osvětlení, prostorné parkoviště a občerstvení. Celková délka sjezdovek je 0,5 km, délka běžeckých tratí 113 km. Je ideální pro začínající a mírně pokročilé lyžaře.

 

Karasín

Ski areál s 450 metrů dlouhým vlekem, typu dvoukotva, délka sjezdovky je 900 metrů s převýšením 110 metrů. Areál je technicky zasněžován s možností večerního lyžování,  trať je strojově upravovaná, je zde i občerstvení s vnitřním posezením a parkoviště přímo u vleku. 

 

Olešnice na Moravě

Sportovní areál najdete v jednom z nejkrásnějších koutů Vysočiny. Sjezdovka je dlouhá 500 m, s převýšením 100 m, zasněžované sněhovými děly a se strojovou úpravou. Je zde i osvětlení sjezdovky pro večerní lyžování. Pro děti i dospělé je zde lyžařská a snowboardová škola s kvalifikovanými instruktory, v areálu je také půjčovna a servis lyží.

 

Dalečín 

Areál je vhodný jak pro začátečníky tak i pro pokročilé, je ideální pro rodiny s dětmi a pro snowboardisty. Sjezdovka měří přibližně 600 metrů s převýšením 105 metrů. Je zde technické zasněžování, večerní lyžování a svah je strojově upravován. V areálu možnost občerstvení. 

 

Ski areál Jimramov

Najdete zde malý i velký vlek, převýšení sjezdovky je 90 metrů, délka sjezdových tratí 500 - 600 metrů, šířka sjezdovky je 100 metrů - možnost lyžování a snowboardingu ve volném terénu, snowpark, v případě dostatku přírodního sněhu skicrossová trať a mnoho dalšího. 

 

Předklášteří u Tišnova

Lyžařský areál se nachází 20 kilometrů od Brna. Má délku 500 metrů, převýšení 100 metrů. Jsou zde sněžná děla a rolba s frézou, nevýhodou pro lyžaře je umístění parkoviště přibližně 300 metrů od areálu.

 

V okolí Brna je ještě mnoho dalších lyžařských středisek, ale všechny tyto areály jsou vhodné spíše pro začínající lyžaře, vyznavači rychlejší a delší jízdy musí stále za zimní zábavou jezdit dál, někam na hory. Tyto areály jsou vhodné pro jednodenní lyžovačku, nebo s dětmi. 

 

Autor - jessynka  



Autor: jessynka

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.