Pilsner Festu v roce 2010

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 16. 11. 2009

Plzeň, 12. listopadu 2009 – I když brány Pilsner Festu 2009 se zavřely teprve před dvěma měsíci, už nyní začínají přípravy na ten nadcházející. Rozhodnutí o termínu, kdy proběhne oslava plzeňských piv Pilsner Urquell a Gambrinus v příštím roce, už padlo. Nejen Plzeňané, ale i všichni milovníci dobrého piva a hudby si mohou do svých diářů zapsat pátek až sobotu 27.-28. srpna a naplánovat si na tyto dny výlet do Plzně.


„Přesun Pilsner Festu na teplejší období se nám letos osvědčil a festival se tak nově ustálil na přelomu srpna a září. Pokračovat budeme i ve spojení festivalu pro obě plzeňské značky piva. Historie i současnost vaření piv Pilsner Urquell a Gambrinus je propojena a proto budou oslavy na jejich počest spojeny i nadále,“ říká Jiří Mareček, tiskový mluvčí Plzeňského Prazdroje.

Přípravy budou pokračovat plánováním programu a hlavně nasmlouváním kapel, letní termíny bývají obsazeny dlouho dopředu. „Domlouvat budeme i spolupráci s městem, protože konání tak velkého festivalu je důležitou součástí kulturního programu v souvislosti kandidaturou Plzně na Evropské hlavní město kultury 2015,“ dodává Jiří Mareček.

Pro připomenutí: Pilsner Fest 2009 v číslech
-Pilsner Fest navštívilo přes 30 000 lidí.
-23 kapel na 4 pódiích.
-Vytočilo se celkem 222 hl piva, což odpovídá 44 400 půllitrům.



Další informace z Pilsner Festu, včetně fotogalerie, naleznete na adrese www.pilsnerfest.cz.


 



Autor: alysia

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.