TZ: ABBA THE SHOW aneb Absolutely the best ABBA since ABBA

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 16. 11. 2009

ABBA The Show neboli \"Absolutely the best ABBA since ABBA\", jak zní slogan oficiálního fanklubu Abby (Official International ABBA Fan Club), míří tentokrát i do Česka. Není pochyb, že je to nejautentičtější show, které může konkurovat už jen sama původní ABBA.


Legendární skupina ABBA v současnosti stále prodává okolo dvou milionů desek ročně a dodnes je velice populární. Její největší hity zná nebo alespoň někdy slyšel snad každý. ABBA The Show tvoří fantastický souhrn všech největších hitů této legendární švédské kapely. Po vyprodaných koncertech loni v Praze a Ostravě, které navštívilo 20 000 lidí, se můžeme v Česku těšit na tento téměř tříhodinový zážitek také letos. Show mapuje celý příběh ABBY od jejích počátků v soutěži Eurovision až k jejím největším úspěchům. V rámci této megashow vystupuje světově proslulá a renomovaná švédská skupina Waterloo, díky které ABBA doslova ožila. Společně s Waterloo účinkuje The National Symphony Orchestra of London, který řídí Matthew Freeman, a dětský sbor.

 

ABBA The Show měla svou světovou premiéru v září roku 2001 v Norsku. Od prvopočátku mělo toto představení obrovský úspěch a postupně jej mohli shlédnout fanoušci v mnoha zemích světa. Stojí jistě za zmínku, že kdekoliv se show uskutečnila, opakování na sebe nenechalo dlouho čekat. Například do Německa a Nizozemí ABBA The Show zavítala poprvé na podzim 2003 a zaznamenala zde takový úspěch, že další termín turné byl naplánován hned na jaro 2004! Ve Spojených státech a v Kanadě se zase toto představení koná od roku 2002 každoročně.

 

Úžasnou atmosféru celé akce umocní dobové projekce koncertů Abby ze 70. let, profesionální světelná show a strhující efekty. ABBA The Show nabídne všechny písně, které obsazovaly čelní místa světových hitparád - Take a Chance on Me, Ring Ring , Honey Honey, I Do, I Do, I Do, I Do, I Do, Mamma Mia , Fernando , Chiquitita, Suzy Hang Around, Rock Me, Why Did It Have to Be Me, S.O.S., Knowing Me, Knowing You, Money, Money, Money, Eagle, Dancing Queen, The Winner Takes It All, The Visitors, Lay All Your on Me, When All Is Said and Done , Voulez-Vous, Super Trouper, Gimme! Gimme! Gimme!, So Long , Does Your Mother Know, Waterloo, Thank You for the Music……

 

Aktuální turné, které začalo na podzim 2009 v USA, se týká i České republiky a ABBA The Show se nám tu představí opět dvakrát. Poprvé to bude na úvod nového roku 27. ledna 2010 v ČEZ Aréně v Plzni. Podruhé k nám ABBA The Show opět zavítá hned 11. února 2010 a to na Brněnské výstaviště.

 


ABBA THE SHOW

 

Plzeň, ČEZ Aréna
27. ledna 2010, 20:00

 

Brno, BVV Pavilon P
11. února 2010, 19:00

 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.