Ranč Panská lícha u Brna

Typ článku: Cestování a památky

Datum vložení: 24. 11. 2010

Jezdecký areál Panská lícha se nachází v krásném a klidném přírodním prostředí v Brně mezi městskými částmi Lesná a Soběšice nedaleko Moravského krasu


 

Ranč Panská lícha u Brna

 

Jezdecký areál Panská lícha se nachází v krásném a klidném přírodním prostředí v Brně mezi městskými částmi Lesná a Soběšice nedaleko Moravského krasu.

 

Něco o ranči

Jezdecký areál nabízí krytou osvětlenou jízdárnu 60x20 m, venkovní jízdárnu 40x70 m, tréninkový drezurní obdélník 60x20 m, závodní drezurní obdélník 60x20 m, výběhy, travnaté plochy pro pastvu, kolotoč. Nacházíte se v Brně a přece můžete využít okolních lesů, které patří k areálu, ke krásným vyjížďkám do přírody. Jezdecký areál každoročně pořádá mnoho drezurních, skokových a všestrannostních závodů. Chcete-li se naučit jezdit na koni, nabízí Panská lícha jezdeckou školu, kde se naučíte nejen jízdě, ale také starostlivosti o tato krásná zvířata. To vše v individuálních hodinách se zkušenými cvičiteli. Nebo si můžete jen tak zajezdit nebo vaše děti.

Kapacita pro ustájení v prostorných boxech s automatickou napáječkou a žlabem je 50 koní. O koně se starají profesionální ošetřovatelé.

 

 

Panská lícha se nachází v krásném prostředí lesů mezi brněnskými částmi Lesná a Soběšice nedaleko Macochy. Nově postavený (2006) rodinný Hotel Panská lícha*** se nachází v klidném prostředí jezdeckého areálu Panská lícha na okraji města Brna (mezi sídlištěm Lesná a Soběšicemi cca 6 km od centra a 9,5 km od BVV).

 

U bytování

Ubytovat se můžete ve 26 dvoulůžkových pokojích (možnost přistýlky) a 2 apartmánech. Všechny pokoje jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením (WC, sprchový kout/vana), TV se SAT příjmem, telefonem a volným připojením na internet. Váš pes je zde vítán. Do všech pater vyjedete výtahem! Kulečník

 

Restaurace

Stylová nekuřácká restaurace nabízí příjemné posezení, vynikající kuchyni a občerstvení, pořádání firemních akcí, soukromých oslav, svateb, promocí, maturitních večírků … Pochutnejte si na českých specialitách, steacích na grilu, italských těstovinách, čerstvých salátech a na spoustě dalších specialit české a světové kuchyně. Z restaurace či salonku je krásný výhled do kryté jezdecké jízdárny. Velká venkovní terasa nabízí pohled na koně a okolní přírodu. Restaurace je propojena s ubytovací částí hotelu.

 

Kurzy jízdy

Chcete-li se zdokonalit v jízdě na koni, drezuře, parkurovém skákání a máte vlastního koně, nabízí Vám zde několikadenní, týdenní i delší stáže s odbornými trenéry a cvičiteli v čele s mezinárodní trenérkou a drezurní jezdkyní Šárkou Charvátovou. Nemáte vlastního koně a přece se chcete naučit jezdit na koni? Využijte Jezdeckou školu! Pro děti Pony škola. Máte chuť se pobavit s obchodními partnery, přáteli…? Užijte si Jezdeckou akademii! Pobytový kurz jízdy na koni se stane Vaší příjemně strávenou dovolenou nebo prodlouženým víkendem.

 

Jezdecká akademie

Jezdecký areál Panská lícha Brno Vám nabízí zajímavé seznámení s koňmi a jezdeckým sportem formou tříhodinové jezdecké akademie. Akademie je organizována pro skupiny v počtu od 10 do 30 lidí, může probíhat za každého počasí a v kterémkoli ročním období, neboť jezdecký areál disponuje čtyřmi venkovními a jednou krytou jízdárnou. Každý frekventant obdrží po zvládnutí obou částí pamětní diplom.

 

Okolí je vhodné nejen k vyjížďkám na koni krásnou přírodou, ale i pro turistiku a cyklistiku. Typy na výlety Hrad Špilberk, Vila Tuqendhat, ZOO Brno. V blízkosti koupaliště a krytý bazén, fit club. Běžecké tratě, Bowling, Disko, Divadlo, Golf, Historické památky, Houbaření, Hudební kluby, Minigolf, Nákupní možnosti v Brně, Rybolov, Squash, Tenis - vše v dosahu.

 

Co můžete na ranči zažít

Vyjížďky na koních do přírody pro začátečníky i pokročilé -

Jedná se o jízdu na koni krásnými lesy severního okraje Brna, vyjížďka probíhá za přítomnosti zkušeného instruktora, vyjížďky probíhají ve westernových sedlech. Základní doba vyjížďky je 60 minut, lze si domluvit vyjížďku delší.

Půldenní výlety

Obvykle pouze pro pokročilé, jedná se o půlden strávený v sedle, asi 4-5 hodin.

Celodenní výlety

Pouze pro pokročilé, jedná se o celý den strávený v sedle, v půlce výletu bývá vložena pauza na občerstvení.

Vícedenní výlety

Výlety na více dní, délka výletu dle přání zákazníka, nejobvyklejší jsou výlety dvoudenní a čtyřdenní. Zajištěno je ubytování dle přání zákazníka - možno od noclehu pod širákem až po noc v hotelu. Doba strávená v sedle je závislá na délce výletu, pokročilosti jezdců a na délce naplánované trasy.

Skijöring (lyžování za koněm)

V zimě, za příznivých sněhových podmínek

Noční vyjížďky

Romantická noční vyjížďka na koni

 

Jezdecký areál nabízí ustájení v prostorných boxech s kapacitou 50 koní.

Dobré podmínky k tréninku u nás najdou sportovní jezdci všech tří olympijských disciplín (drezúra, parkur, všestrannost), kteří mají k dispozici cvičné kolbiště s kvalitními povrchy. Nově též crossovou trať s rostoucím počtem military skoků.

Spokojeni u nás budou i jezdci bez sportovních ambicí. Tito jezdci mohou využívat nekonečné množství lesních cest v okolí areálu.

Výhodou pro klienty jezdeckého areálu, a to jak z řad majitelů koní tak zákazníků jezdecké školy, je určitě výhodná poloha na okraji Brna a dobrá dopravní dostupnost (10min autem z centra Brna, MHD bus č.57 - zastávka Panská lícha).

 

Škola Pony

Chcete-li se naučit jezdit na koni, nabízíme Vám Jezdeckou školu, kde se naučíte nejen jízdě, ale také starostlivosti o tato krásná zvířata. To vše v individuálních hodinách se zkušenými cvičiteli.

Intenzitu tréninků si klient může dohodnout individuálně se svým cvičitelem. Jezdecká škola je nejen pro začátečníky, ale také pro pokročilejší jezdce.

Pro děti: Jezdecký výcvik na ponících od 4let.

 

  • jednotlivé individuální hodiny o délce 60 minut
  • jezdecký individuální 10-ti hodinový kurz (1 x teoretická hodina, kde se dozvíte základní informace o koních, o bezpečnosti práce s nimi, naučíte se uzdit, sedlat koně ..., 9 x praktická hodina)
  • dárkový poukaz - individuální výuka jízdy na koni

V kryté osvětlené jízdárně můžete jezdit v kterémkoli ročním období za každého počasí!

 

Jízdu na koni si po prvních hodinách natolik oblíbíte, že se kůň stane Vašim velkým koníčkem a rádi se budete vracet do příjemného prostředí jezdeckého areálu Panská lícha.

Historie ranče

Na začátku byli tři nadšenci, které už nebavilo mít koně někde ustájené a chtěli se osamostatnit. Po dlouhém hledání našli místo téměř ideální - blízko u Brna, krásné lesy, velký výběh, který si bylo možno pronajmout. Proto si domluvili nájem části pozemku a začali vyklízet nepořádek co na pozemku byl a stavět provizorní boxy pro tři koně.Tak to ve shodě fungovalo asi rok. Nic ale není ideální, a tak ze tří zbyli jen dva. Začali budovat zázemí a další boxy, aby mohli provozovat agroturistiku a ustájení soukromých koní. V červnu 2005 se ranč přesunul o 200 m dál, na pozemek, který už je v majetku ranče. Zde vybudovali několik již více vyhovujících boxů. Ze začátku se jednalo o tři boxy, v současné době jich stojí jedenáct a další se chystají. Současně přišlo na řadu zázemí pro koně i jezdce, tzn. sedlovna, šatna a klubovna. Začátkem roku 2006 rozšířili služby o minibar, aby si unavení jezdci měli čím svlažit vyprahlá hrdla či se měli čím zahřát. V půlce roku 2006 rozšířili sedlovnu a šatnu a vysypali chodníčky pro větší pohodlí zákazníků. V průběhu roku 2007 pak vybudovali zbývající počet boxů (tzn. současný stav 15 boxů), začali s výstavbou stříšek před boxy a položili nový povrch (gumové pláty) v oblasti úvaziště a sprchy pro koně.

A třetí nadšenec? Ten zůstal na pronajatém pozemku (který mezitím změnil majitele) a od podzimu 2005 se věnuje také provozování ustájení soukromých koní.

 

Nacházíte se v Brně a přece v přírodě s možností využití okolních lesů, které patří k areálu, ke krásným vyjížďkám. Na ranč nemusíte jet jen z důvodu jízdy na koni, ale i na krásnou procházku po ranči. Především Vašim dětem se tam bude jistě moc líbit. Ranč je velký a rozlehlý a všude uvidíte pasoucí se koně. Je tam i krásná restaurace a terasa s výhledem na jízdárnu a okolní výběhy.

 

 



Autor: jessynka

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.