Připravte se na zimu - Termoprádlo, funkční prádlo

Typ článku: Lidé a zdraví

Datum vložení: 29. 11. 2010

Termoprádlo a funkční prádlo je vhodné pro libovolný sport, například na snowboard, lyžování, turistiku a cyklistiku.


 

Termoprádlo, funkční prádlo

 

Termoprádlo a funkční spodní prádlo Vám zabezpečí maximální komfort při Vaší sportovní aktivitě nebo i ve volném čase. Odvádí pot z pokožky na vzduch a zabrání tím ochlazování těla v zimě nebo přehřátí těla v létě v důsledku fyzické námahy. Funkční prádlo je většinou vyrobeno ze syntetických vláken, které téměř nepřijímají vodu a mají velmi nízkou hmotnost.

 

Termoprádlo a funkční prádlo je vhodné pro libovolný sport, například na snowboard, lyžování, turistiku a cyklistiku. Účinně odvádí pot z povrchu těla a udržuje příjemný pocit sucha. Také chrání před pocitem chladu a vlhka i při vysokém zatížení organismu a v extrémních klimatických podmínkách.

 

Vyrábí se například funkční trička, tílka, spodky, trenýrky, kalhotky, podprsenky, ponožky ale i funkční mikiny a technické bundy z materiálů fleece, mikro fleece, softshella a další. První vrstva funkčního spodního prádla odvádí pot z pokožky na vzduch, druhá vrstva především hřeje a také umožňuje odpařování vlhkosti.

 

Termoprádlo chrání před pocitem chladu a vlhka i při vysokém zatížení organismu a v extrémních klimatických podmínkách, je vhodné i pro libovolný zátěžový sport. Hodí se také pro každodenní běžné nošení, především v zimním období.

 

Výhody termoprádla jsou nespočetné, většinou je vyrobeno z pohodlného, měkkého, přírodního vlákna, které nedráždí kůži, nezadržuje zápach a to ani po několikadenním nošení, odvádí vlhkost a zaručuje prodyšnost a ochranu před nebezpečnými slunečními paprsky a v zimě je opravdu hřejivé a v létě příjemně chladí.

 

Oblíbenost termoprádla roste hlavně mezi aktivními lidmi, ale i mimo sportovní aktivity, zahřeje třeba i jen na vycházkách. Používá se především jako první vrstva přímo na tělo, nejžádanější jsou ponožky, trička a kalhoty ale také jsou v oblibě kalhotky, trenky a podprsenky. Bez použití funčního spodního prádla, snižujete účinek funkčního termoprádla, proto se doporučuje využívat obojí. Funkční prádlo i termoprádlo je antialergické, tělu příjemné, výrazně zlepšuje mikroklima pokožky a přispívá ke spokojenosti a pohodě celého našeho organismu a proto je vhodné jak pro sport, rekreaci, práci, tak i pro běžné nošení.



Autor: jessynka

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.