Úspěšná výstava Jak se oblékají pohádky má pokračování

Typ článku: O dětech a pro děti

Datum vložení: 21. 11. 2009

Uspesna vystava Jak se oblekaji pohadky bude mit sve pokracovani. V prostorach prazskeho Obecniho domu si budeme moci od 4. do 31. prosince 2009 prohlednout krome satu z lonska i dalsi – z jinych pohadkovych filmu. K videni bude pres 200 originalnich filmovych kostymu, soucasti vystavy budou i atraktivni tvurci dilny, ve kterych si deti z papiru usiji vlastni kostym na miru, vyfoti se ve stylovych kulisach nebo obleknou nektere z pripravenych satu a promeni se ve slicneho prince ci libeznou princeznu


Když koncem loňského roku otevřela autorka a kurátorka Jana Sommerová, díky společnosti Barrandov Studio, šatník urozených králů, princezen, princů, dvorních dam, ale i prostých lidí z chalup, a filmové kostýmy vystavila ve Strahovském klášteře, velcí i malí návštěvníci se, stejně jako v časech premiér oblíbených filmů, kupili do fronty na lístky.


Výstava nazvaná Jak se oblékají pohádky se konala déle, než bylo původně plánováno, zájem o ni měli pořadatelé i v jiných městech a dokonce i na mezinárodních filmových festivalech. Cestovní plán se plnil a stále plní dalšími daty a adresami.
Ale co by to bylo za lidi kolem pohádek, kdyby neznali nějaké kouzlo, jak udělat dětem i dospělým ještě větší radost. A tak - čáry, máry, fuk – a můžeme se těšit z nové výstavy pohádkových kostýmů! Bude mnohem obsáhlejší. V prostorách pražského Obecního domu si budeme moci od 4. do 31. prosince 2009 prohlédnout kromě šatů z loňska i další – z jiných pohádkových filmů. Tak třeba hrdinů z Dařbujána a Pandrholy, Malé mořské víly, Dívky na koštěti, Panny a netvora, Pana Tau, Jak se budí princezny, Honza málem králem, Peklo s princeznou.... K vidění bude přes 200 originálních filmových kostýmů. A můžeme prozradit, že to bude opět nádhera – prostě pohádka!


Součástí doprovodného programu výstavy Jak se oblékají pohádky II budou atraktivní tvůrčí dílny, ve kterých si děti z papíru „ušijí” vlastní kostým na míru, vyfotí se ve stylových kulisách nebo obléknou některé z připravených šatů a alespoň na chvíli se tak promění ve sličného prince či líbeznou princeznu.


Spoluorganizátory výstavy Jak se oblékají pohádky II jsou společnosti Barrandov studio a. s. a Obecní dům a. s. Záštitu převzala a hlavní patronkou se stala první dáma paní Livie Klausová, čestnými patrony výstavy jsou paní Alena Vránová a pan Václav Vorlíček.


Slavnostní vernisáž se koná 3. prosince od 18 hodin v Obecním domě.

Otevírací doba:

denně 10 - 19 hodin
24. 12. 10 - 15 hodin
25. 12 zavřen

26. 12. 10 - 19 hodin
31. 12. 10 - 16 hodin


Kontakty:


www.jakseoblekajipohadky.cz

 

 

 



Autor: alysia

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.