Smrt v růžovém

Typ článku: Divadlo a programy

Datum vložení: 02. 12. 2010

Palác Akropolis uvádí k nedožitým 95. narozeninám Edith Piaf hru SMRT V RŮŽOVÉM. V hlavní roli se představí vynikajíci Zora JANDOVÁ.


Po velmi úspěšné premiéře, která proběhla minulý měsíc, je tady první repríza komorní hry Lubomíra Feldeka Smrt v růžovém. Komorní příběh o posledních dnech života této slavné francouzské šansoniérky se odehrává v říjnu 1963 v Plascassier.

Režisérka Olga Strusková ji nastudovala se Zorou Jandovou v hlavní roli a Kateřinou Duškovou v roli nevlastní sestry Simone k nedožitým 95. narozeninám Edith Piaf, která však prostřednictvím svých písní žije dodnes. V každém koutě světa najdeme kavárničku, v níž nás přivítá její hlas. Mnohé z jejích známých i méně známých šansonů zazní také v této hře.

Edith Piaf je nekorunovanou královnou šansonů. Její písně přímo zlidověly a staly se součástí kulturního dědictví 20. století. Přitom je její tvorba neoddělitelně spjatá s jejím životem: drsná zkušenost z dětství, začátky na pařížských ulicích, neuvěřitelná chudoba a bída, ale i "božský hlas", který zaujal každého okolojdoucího. První úspěchy v kabaretech i světová sláva, jaká přináleží jen těm nejlepším. A samozřejmě - láska! Ta se vine jejím životem jako červená nit, jako cit, který ji uměl naplnit a bez kterého nemohla žít.

Přijďte se příjemně naladit v čase předvánočního shonu do Paláce Akropolis a za zvuků harmoniky si připomenout "nesmrtelnou" EDITH PIAF.

Neděle 12. 12. 2010, 20.00, Palác Akropolis, Kubelíkova 27, Praha 3.

Rezervace vstupenek na : dva@palacakropolis.cz,

cena 200,- plné vstupné, 150,- studenti, důchodci, ZTP, ISIC, ITIC, děti...

 



Autor: dva

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.