SMRT V RŮŽOVÉM - pozvánka do divadla

Typ článku: Divadlo a programy

Datum vložení: 02. 12. 2010

Hra na motivy života a písní Edith Piaf, která bude uvedena 12. prosince 2010 ve 20:00 v Paláci Akropolis k nedožitým 95. narozeninám této šansoniérky.


Příběh nedlouhé životní cesty Edith Piaf od prvních písniček na pařížských ulicích přes slavné kabarety až po fantastický světový úspěch zaujal slovenského básníka a dramatika Ľubomíra Feldeka. Na podkladě knihy, kterou napsala Edithina nevlastní sestra Simone Berteautová, napsal citlivou komorní hru pro tři herce a jednoho hudebníka. Hra o posledních dnech života francouzské šansoniérky Edith Piaf byla v české premiéře uveden v Divadle Na zábradlí již v roce jejího vzniku, tj. v r. 1995, od té doby se však v Praze nehrála. Byla uvedena v řadě mimopražských divadel, např. v Hradci Králové, Uherském Hradišti, Karlových Varech, dále pak v Bratislavě a ve Zvoleni, kde je na repertoáru divadla J.G.Tajovského dodnes. Palác Akropolis uvedl tuto hru k nedožitým zpěvaččiným 95. narozeninám.

 

Přijďte se příjemně naladit v čase předvánočního shonu do Paláce Akropolis a za zvuků harmoniky si připomenout "nesmrtelnou" EDITH PIAF.

 

Neděle 12. prosince 2010, 20:00, Palác Akropolis, Kubelíkova 27, Praha 3.

Rezervace vstupenek na : dva@palacakropolis.cz,

cena 200,- plné vstupné, 150,- studenti, důchodci, ZTP, ISIC, ITIC, děti...

 

foto: David Pokorný

 

Napsal: Lubomír Feľdek,

překlad: Zora Jandová,

hrají a zpívají: Zora Jandová, Kateřina Dušková a Ester Mertová,

hudební doprovod: Ladislav Horák/ Michal Šťulík,

hudební spolupráce: Zdeněk Merta,

světla: Lukáš Brinda,

zvuk: Michal Černý,

produkce: Milan Vasil,

kostýmy: Eliška Nová,

scéna: Irena Křivánková,

choreografie: Dana Morávková,

režie: Olga Strusková.

 

Více informací najdete na stránkách www.palacakropolis.cz

 


Vytvořeno z tiskových zpráv zaslaných pořadatelem.



Autor: Marek Kamínek

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.