Finští Negative navštívili Zlín

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 17. 01. 2011

Jedna z nejúspěšnějších finských rockových kapel, Negative, navštívila dne 15. 1. 2011 věhlasný hudební klub „Masters of Rock Cafe“. Zlín se tak stal jediným místem v České republice, kam se Negative v rámci své „Neon tour“ vypravili.


Hudební klub Masters of Rock Cafe patří mezi významné kluby, ve kterých se zkrátka něco děje! Stal se místem, kam s radostí velmi často přijíždí kapely z celého světa, kapely různých hudebních žánrů a různých kultur. Není tedy divu, že si i finští Negative pro jednu ze svých tras zvolili právě toto místo. Předloni se ukázali v pražském Abatonu, letos padla volba na Zlín.

 

Již na první pohled šla poznat převaha něžného pohlaví. Na místo jsem se dostal asi hodinu a půl před koncertem. Přes okno klubu jsem uviděl hlouček dívek, stojících u vstupu do sálu a čekajících na jeho otevření. Snaha dostat se do předních pozic a být tak jen několik centimetrů od účinkujících byla zřetelná!

 

Když jsem do klubu vstoupil, sál byl již otevřený a hlouček se přesunul k pódiu. Někteří si celou dobu poctivě drželi své místo u pódia, jiní netrpělivě postávali někde bokem, obcházeli merchandise a nakupovali trička, mikiny, CD-čka, LP-čka a jiné předměty kapely, jiní zase posedávali u baru.

 

Dříve, než však na scénu přišli samotní Negative, vystoupila česká kapela Gate Crasher. Je nutné konstatovat, že předkapely obecně to mají těžké. Fanoušci velice často přijíždějí z různých koutů republiky či dokonce z okolních států a jedou si poslechnout konkrétní kapelu. Zaujmout tedy jako předkapela může být velkým oříškem. Myslím si však, že se to „Crasherům“ dostatečně povedlo, v žádném případě to nebyl propadák!

 

Gate Crasher

 

 

Gate Crasher zahráli kromě vlastních skladeb i song „Wicked Game“ od kapely HIM (původně od Chrise Isaaka), který všechny přítomné velice potěšil. Já osobně musím pochválit i povedenou cover verzi diskotékové písně „Poker Face“ od Lady Gaga, mělo to skutečně „šmrnc“! Zajímavý byl i pohled na basáka „Macka“, který celý koncert odseděl z důvodu zraněné nohy. To se však vůbec neprojevilo na samotném výkonu. Kapela se rozloučila vtipnou skladbou „Ondatry“ a přenechala pódium hlavním hvězdám.

 

 

Jakmile Gate Crasher dohráli, pódium se začalo pořádně naplňovat a čekalo se na samotné Negative. Asi po dvaceti minutách netrpělivého čekání se opět setmělo a velkým potleskem a jásotem byli všichni členové Negative přivítáni na pódium.

 

 

Prvním skladbou, kterou Negative odehráli, byla „No One Can Save Me Tonight“ z nového alba „Neon“. Fanoušci (především tedy fanynky) si užívali energickou show již od samotného začátku. Od počátku se sálem nesly líbivé kytarové riffy, podkreslené Snackovými klávesami. Nemluvě o vynikajícím hlase Jonneho Aarona, který nikoho nenechal chladným. Překvapením byla i vsuvka v druhé skladbě „The Moment of Our Love“, ve které Aaron zazpíval kousek slavné sklady „Show Must Go On“ od Queenů.

 

 

Během vystoupení zazněly jak starší pecky (např. „In My Heaven“ nebo „Frozen to Lose It All"), tak i pochopitelně věci z nové desky Neon. Asi po osmi skladbách se členové kapely přesunuly do zákulisí, na pódiu zůstal jen kytarista Larry a klávesista Mr.Snack, kteří odehráli instrumentální skladbu „Neverending Parade“. Kdo tam byl mi jistě potvrdí, že to stálo za to.

 

 

 

Jakmile skončil instrumentální ráj, všichni se opět vrátili na svá místa a Aaron si sebou přinesl i akustickou kytaru, se kterou zahrál skladby „Fucking Worthless“ a „Jealous Sky“. Nelze opomenout i ostatní členy kapely, především basáka Anttiho, který si celý koncert skutečně užíval a řádil. Stejně i Larry, kterému nebylo téměř vůbec vidět do tváře, ten si vychutnával kytarová sóla a zkrátka si to užíval! I Jay Slammer předvedl vynikající smršť, zahranou na bicí nástroje.

 

 

Po poslední skladbě „Planet Of The Sun“ se nenechali dlouho pobízet a přišli zahrát přídavky. Jakmile dozněly poslední melodie outra „Neo Rain“, gentlemansky vytáhly růže a hodily je do „stáda“ fanynek a fanoušků. Velice zábavná byla situace, kdy jedna z hozených růží zůstala viset ve světlech, zpěvák neváhal a stojanem od mikrofonu ji sundal.

 

 

Musím říci, že Negative mne zaujali nad moje očekávání. Musím též poděkovat společnosti Pragokoncert za možnost navštívení tohoto koncertu a těším se na další spolupráci. Věřím, že všichni zúčastnění měli z této „energické bomby“ stejně pozitivní pocity, jako já.

 

 

 

   



Autor: R@dek - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.