Pro Brno s písní na rtech

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 30. 01. 2011

Pravidelný hudební program 'Písnička pro Brno', pořádaný v brněnské kavárně Café Práh, představil ve čtvrtek 27. ledna 2011 dva písničkáře - Honzu Plška se Sašem Kirilovem a jednu písničkářku, Naďu Klusáčkovou...


Pouhé dva dny od koncertu Slávka Janouška s Lubošem Vondrákem se v hudební kavárně Café Práh opět rozezněly struny kytar. Jako první se Brnu po pečlivém nazvučení své malé kytary představil Honza Plšek. Je to muzikant a když navštívíte jeho stránky www.honzaplsek.cz, zjistíte, že kromě hraní a zpívání i nádherně maluje.

 

Po Honzovi si přijel do Brna zahrát Saša Kirilov a to až ze samotné Prahy. Sám vystupuje hodně ojediněle, proto byla jeho přítomnost na pódiu malým překvapením. Sám se spíš považuje za skladatele písní a už má na svém kontě i řadu takových, které zdobí alba několika kapel. Některé jeho písně si můžete poslechnout na webu bandzone.cz/sasakirilov.

 

Poetická Naďa Klusáčková, bývalá Sterzelová, nám záhrála a zazpívala jako poslední. Znát ji můžete především z kapely eN & kapela - bandzone.cz/enakapela, ze které si pro dnešní večer přivedla kytaristu Jana 'Sajsu' Sysla... Když Naďa hrála a zpívala, vybavil se mi Ivo Cicvárek. Na jednu stranu se ve svých písních od Cicvárka liší, ale na tu druhou mají oba společný cit pro vyjádření svých myšlenek a nálad v každé písni. Téměř pokaždé, když Naďa dohrála, bylo v kavárně pár vteřin neuvěřitelné ticho. A nebylo to určitě proto, že by nás uspala...

 

Příště se můžeme těšit na 'Písničku pro Brno' s Jitkou Glosovou, ale ještě před ní na Montyho. Přijďte se naladit na vlnu dobré nálady, bude to stát za to! Vítaný je každý. Více o programu akcí v kavárně najdete zde.

 

foto: fotokaminek.cz



Autor: Marek Kamínek

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.