TZ: Klub Cocoon

Typ článku: Ostatní články

Datum vložení: 01. 04. 2011

Před nedávnem jsme Vám přiblížili značku Cocoon, jakožto fenomén, který zastřešuje ty nejdivočejší party po celém světě a neustále vyhledává nové producentské a DJské tváře. S touto značkou je však úzce spjatý i další pojem – klub Cocoon – kterému jsme se rozhodli věnovat dnešní článek.


Myšlenka samostatného klubu se ve Svenově mysli zrodila již v 90. letech, kdy pořádal večírky pod značkou Cocoon v těch nejvyhlášenějších klubech jak v Německu, tak po celé Evropě. Tyto parties byly pro návštěvníky vždy unikátním audiovizuálním zážitkem, přesto nebylo možné donekonečna vymýšlet nové dekorace a způsoby jak clubbery zaujmout. Technické dispozice většiny klubů byly pro Svena na jednu stranu značně omezující, na druhou stranu se však díky nim prohlubovala touha po vlastním klubu, který by byl tzv. „na míru“.


A tak začátkem nového tisíciletí započala ve Frankfurtu výstavba unikátního prostoru, který je mnohými označován jako nejlepší klub na světě! Venkovní design odkazuje na tzv. UFO architekturu, naopak při navrhování vnitřních prostorů, se designéři nechali inspirovat tzv. organickou architekturou. Celková kapacita klubu je 1500 lidí a ačkoli nikdy nebyl zveřejněn oficiální rozpočet na výstavbu celého prostoru, odhaduje se, že Cocoon club stál kolem 10 milionů Eur, z toho bylo 700 000 Eur investováno do speciálně navrženého zvukového aparátu, který měl nestarosti samotný Steve Dash.


Klub Cocoon byl slavnostně otevřen 18. července roku 2004 a od té doby přivítal snad všechna světová DJská esa a samozřejmě i kompletní sestavu Cocoon bookingu. Pro každého DJe je opravdovou radostí hrát na místě, které je vybaveno špičkovou technikou (samozřejmostí jsou i dokonale odizolované gramofony) a zvukovým aparátem, který je kalibrován přesně na míru daného prostoru. Ostatně tyto kvality ocení i návštěvníci, kteří tak mají záruku těch nejlepších DJ setů, prezentovaných na zvuku, který je ke slyšení jedině v Cocoonu.


Samostatnou kapitolou je tzv. organická vnitřní struktura celého klubu, které dominuje impozantní 100 metrová membránová stěna, na kterou jsou promítány speciální 3D efekty. V netradičním stylu je pojatý i celý DJský pult a designován perla v podobě samostatného VIP balkónu, na kterém se tradičně schází smetánka z celého Německa.
Ve stěnách klubu jsou zakomponovány tzv. kokony, nebo li speciální VIP buňky pro uzavřenou skupinu osob. V každé z těchto buněk je zabudován vlastní ovládací panel, přes který lze měnit jak osvětlení celého kokonu, tak hlasitost hudby (samozřejmě si můžete vybrat přenos z libovolné stage) a přes speciální „Star Trek panel“ uskutečňujete objednávky na pití i jídlo.


Ostatně jídlo je další téma, na které v Cocoon klubu mysleli do posledního detailu. V prostoru naleznete dvě prvotřídní restaurace, z toho jedna (Silk Restaurant) je tzv. Bed restaurant… ano, chápete správně - po skvělém jídle si zde můžete rovnou odpočnout na pohodlné posteli. To vše v netradičním Cocoon designu, díky kterému se cítíte jako na jiné planetě!


Klub se však neorientuje jen na techno a house. V programu nalezneme i hip-hopové večírky a vyhlášené jsou i Saturday Night Ride, čili večírky ve stylu Horečky sobotní noci!
Cocoon club přesně odráží osobnost svého zakladatele Svena Vätha – je multižánrový, je neskutečně barevný a rozmanitý, je založen na dokonalosti, preciznosti a pracovitosti všech lidí, kteří se podílejí na jeho provozu a to vše jen proto, aby zde návštěvníci vstoupili do oázy zábavy a zažili to, co jinde jednoduše zažít nejde!

 

Načerpejte atmosféru klubu Cocoon v této fotogalerii:
http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Cocoon_Club

 

Za zhlédnutí stojí také dokument o tom, jak se klub stavěl:

http://www.youtube.com/watch?v=kNxCyNRJqN0
 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.