TZ: Umělci a děti z dětských domovů se v Praze společně setkají na

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 21. 04. 2011

Děti z desítek dětských domovů celé České republiky se společně s umělci setkají o víkendu 4. – 5. června v hlavním městě. Již 5. ročník festivalu OUT of HOME, který v minulosti například hostil zpěvačku Ewu Farna, zpěváka Tomáše Kluse či skupinu Fundamentals, letos přivítá kapely Navigators a 4signs. Česká republika patří mezi země s nejvyšším počtem dětí, které žijí mimo svůj domov, jak vyplývá z údajů Ústavu pro informace ve vzdělávání. Počet takových dětí navíc neustále roste a dosahuje čísla téměř 8000.


Novinář, kuchař, policista, moderátor, zubní hygienik, lektor fitness nebo recepční – to jsou jen některé z profesí, které budou letos představeny dvě stě třiceti dětem z dětských domovů v rámci zážitkové hry festivalu OUT of HOME. 5 ročník se bude v hlavním městě odehrávat pod tématem Už víš, čím budeš?. „Cílem letošní hry je, aby děti poznaly profese, které by je mohly bavit a jsou pro každého při troše snahy dosažitelné,“ vysvětluje organizátorka Klára Chábová. Každý tým bude hodnocený za splněné úkoly.


Večer, jenž se bude konat 4. června v klubu GOX na Smíchově, zahrne jednak slavnostní vyhlášení vítězů a dále pak hudební část festivalu. Koncerty budou přístupné i veřejnosti, vstupenka stojí 200 Kč a výtěžek bude tentokrát věnován na projekt Život nanečisto Cílem festivalu je proto nejen naplnit užitečně volný čas dětí a něco je v rámci krátkého času naučit, ale rovněž podpořit neziskovou organizaci, která se věnuje podobné problematice.


Navigators, kteří jsou jednou z mála českých kapel hrajících pravidelně na hudební televizi MTV Europe, prolínají žánry R'n'B, soul, hip-hop, jazz a funk. Ke konci minulého roku skupina vydala na labelu Subpub Records limitovanou edici vinylového vydání svých prvních studiových desek: titulu sky travellin´ (2007), jenž se stal deskou měsíce časopisů Report a Playboy a desky My Place (2010). 4Signs – dříve známí jako The Loou - se již mohou například pyšnit vítězstvími v soutěžích Šance Muzikus nebo Český Tučňák. Dnešní sound kapely nabízí líbivou a energickou muziku v rytmech drum n bass, jungle,dance, funky a pop.
 

Více informací o akci naleznete na www.mimodomov.cz
 



Autor: Eva - Autor z oblibeny.cz + tiskové zprávy pořadatelů.

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.