Velcí herci zpívají dětem ve vánočním videoklipu

Typ článku: O dětech a pro děti

Datum vložení: 04. 12. 2009

Pozoruhodná novinka na předvánočním trhu, knížka s názvem Velcí herci malým dětem, se záhy po slavnostním křtu 4. listopadu dočkala vlastního videoklipu.


Velcí herci malým dětem jsou totiž knížkou neobyčejnou – plnou veselých písniček, notiček, básniček a kresbiček, které pro děti na CD nazpívali a do knížky nakreslili oblíbení herci: Jiří Bartoška, Zuzana Dřízhalová, Gabriela Osvaldová, Ivana Chýlková, Jakub Prachař, Martha Issová, Martin Dejdar, Jiří Macháček, Jiří Lábus, Táňa Vilhelmová a Mojmír Maděrič.


Ve videoklipu „ožila“ vánoční písnička Velcí herci malým dětem, kterou zpívají všichni výše jmenovaní herci a s nimi ještě zpěvák Ondřej Ruml. Ve videoklipu režiséra Miroslava Mirčeva však místo „velkých herců“ účinkují a na hudební nástroje hrají právě malé děti. Natáčelo se v polovině listopadu ve Špindlerově Mlýně, v penzionu Janka Ledeckého a jeho okolí, na posledním ostrůvku sněhu, který v Krkonoších zbyl. Zkušenému štábu se přesto podařilo vytvořit kouzelnou atmosféru idylických, pohádkových Vánoc, jak je známe ze starých obrázků.


Vánoce jsou chvílí, kdy jsou lidé více než jindy nakloněni nemyslet jen na sebe, obdarovávat a pomáhat potřebným... Myslím, že naše knížka je k tomu skvělým prostředkem, protože originálním způsobem spojuje dvě bohulibé myšlenky: knížku plnou chytlavých písniček o zvířátkách pro děti a charitativní pomoc občanskému sdružení Lymfom Help, které od roku 2005 pomáhá pacientům s maligním lymfomem, jejich blízkým a přátelům. Právě na jeho účet totiž směřuje část výtěžku z prodeje,“ vysvětluje producentka celého projektu Lucia Šoralová.
Na Vánoce za okny nám svítí hvězdy stromečků. Na Vánoce voní láska z vytoužených dárečků...,“ zpívá se v písničce Velcí herci malým dětem. Třeba právě stejnojmenná knížka by se pro řadu dětí mohla stát tím správným, vytouženým dárečkem.

 

Videoklip Velcí herci malým dětem
režie: Miroslav Mirčev
kamera: doc. Ing. David Herák; Jan Keberle
střih, obrazová postprodukce: Andy Aron, Andrej Horas
produkce: Czechfilms, Lucia Šoralová

 

Kontakty

Občianske združenie Šanca deťom
www.sancadetom.sk

 


 



Autor: Alysia2

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.