Čas pohádek nastane v předvánočním čase i v tanečním divadle Ponec

Typ článku: O dětech a pro děti

Datum vložení: 04. 12. 2009

Ponec se rozhodl věnovat dětem a jejich rodičům i předvánoční neděli a uvede 20. 12. od 15:00 a 18:00 oblíbené pohádkové představení Pohádka po kapkách (pro děti od 4 let a jejich rodiče), ve kterém hrají a tančí profesionální herci a tanečníci spolu s dětmi-diváky.


 

 

 Co je dobré a co je zlé? Je radost silnější než smutek? Oblíbené pohádkové představení Pohádka po kapkách (pro děti od 4 let a jejich rodiče), ve kterém hrají a tančí profesionální herci a tanečníci spolu s dětmi-diváky bude opět uvedeno, tentokrát příznačně v předvánočním čase v divadle Ponec v neděli 20. 12. v 15.00 a 18.00 hodin.

 

Inscenace nabízí dětem kromě netradičního zpracování příběhu na motivy pohádky Karla Šiktance také možnost zapojit se pomocí tance a pohybu aktivně do děje. Zkušená choreografka Lenka Tretiagová dokáže na scéně vykouzlit pohádkovou atmosféru, ve které se ani stydlivé děti nebudou bát a pomohou Ondřejovi s bojem proti pánovi Vod, který mu unesl jeho milou dívku. „V Pohádce po kapkách pracuji s metodou, která ukazuje, jak vést děti tanečními technikami (propojeně s hudbou a výtvarným uměním) k tvořivému myšlení“, doplňuje choreografka Lenka Tretiagová. Vstupenky v prodeji od 15. listopadu v divadle Ponec, v divadle v Celetné a v sítích Ticketpro a Ticketstream za 60 Kč děti / 100 Kč dospělí. Prosincové představení pro školy se uskuteční v pátek 18. 12. / 9.00 + 11.00 hod.

 

Z tisku:
„..děti často samy rozhodují, co a jak se bude dít. Zcela přirozeně a spontánně tak začnou vnímat tanec jako komunikativní pohybový prostředek a jindy jimi nedotknutelné dění na jevišti jako napínavé dobrodružství, jehož mohou být samy účastny. A divadlo se jim po kapkách začíná vpíjet do těla i duše. Nádherná práce. Doporučuji všem dětem (i těm méně aktivním) a jejich rodičům (příjemně se na tuto zhruba hodinovou práci i dívá)“ Vladimír Hulec, Divadelní noviny, 17. 2. 2009.

 

Více o taneční inscenaci

Režie, dramaturgie: Lenka Tretiagová a Tereza Marečková
Choreografie: interpreti v tvůrčí spolupráci s autory
Hudba: Jakub Kudláč
Scéna, kostýmy: Petra Mládková
Hrají a tančí: Ondřej - Michal Dalecký / Jan Meduna, Pán dešťů - Ondřej Lipovský, Panenka - Tereza Tretiagová, Vodní bytosti - Jana Sýkorová / Lenka Vokurková / Eliška Kašparová / Lenka Reihserová

www.divadloponec.cz , www.tanecdetem.cz

 



Autor: Alysia2

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.