Nový pořad Vocaď Pocaď aneb Zuzana má doma zebru

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 22. 05. 2011

Zuzana Stirská je už dnes dobře zavedené jméno. Jeji sbor Gospel Time a její zpěv zaplňuje spolehlivě hlediště Semaforu a objevuje se i na jiných místech. Méně známo je, že Zuzana Stirská má houf dětí, které zdědily její talent. A tak se zrodil nápad:


PŘEDSTAVIT VEŘEJNOSTI JEDNU VELMI NEVŠEDNÍ RODINKU.

Není v naší vlasti mnoho takových rodin, kde by talentem bylo obdařeno tolik jejich členů, kteří by o tom vydali společné svědectví v unikátním koncertě.

Jiří Suchý vymyslel rámec takového večera a o náplň se postarala Zuzana and comp. Zahrají a zazpívají písničky nejrůznějších žánrů, písní ze světového repertoáru, ale i takových, které vznikly v divadle Semafor, které tuto rodinu dnes hostí. Společný jmenovatel těch písní je, že se interpretům líbí.

ZUZANA STIRSKÁ

se objevila v Semaforu už v šedesátých létech jako dítě školou povinné, pak po delší čas se pohybovala po nejrůznějších místech zeměkoule, aby se posléze vrátila do Československa, odkud ji kdysi vyhnala nesvoboda. A přivedla s sebou své děti. Nejstarší Viki (Victoria) se tehdy nacházela právě ve stejných létech jako když matka Zuzana zpívala v Semaforu písničky S+Š, a tak nastoupila na její místo – účinkovala v různých programech spolu s Jiřím Suchým.  Podobně jako matka Zuzana i dcera Viki odrostla dětským rolím a vydala se na čas do Číny. Mezitím vyrostly další ratolesti, Rafik (Raphael) zahajoval se svou trubkou vánoční programy Semaforu a Sany (Roxana) hraje v naší Kytici roli, kterou dávno před ní hrávala malá Anna K. A ještě je tu Lenny (Leonard), který složil úspěšné zkoušky na dramatickou konzervatoř – ten vystupuje v Semaforu poprvé. V úvodním skeči tu vystoupí i

JITKA MOLAVCOVÁ a JIŘÍ SUCHÝ

ty není třeba semaforským divákům představovat. Pracují v Semaforu desítky let a zdomácněli tu. Spolu s rodinou Stirských si zazpívají Kantátu o nosorožci, kterou pro tuto příležitost složil Jiří Suchý. A v neposlední řadě se představí divákům kapela

FINE TIME

Poprvé bude pořad uveden 27.dubna 2011 v divadle Semafor.

Reprízy pořadu: 28.4. / 12.5. / 16.6. / 5.10. / 26.11. / 27.12.

Předprodej vstupenek:
Pokladna divadla SEMAFOR, Dejvická 27, Praha 6, 160 00
tel. 732 416 209, pokladna@vstupenky.cz



Autor: finegospeltime

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.