Inscenace Netopýr

Typ článku: Divadlo a programy

Datum vložení: 10. 12. 2009

Národní divadlo v Brně pořádá inscenaci Netopýr



Národní divadlo Brno
a
hudební agentura C.E.M.A.

 


si Vás dovolují pozvat na tiskovou konferenci uspořádanou u příležitosti
premiéry inscenace Johanna Strausse ml.
NETOPÝR.

 

Premiéra inscenace: 2. ledna 2010 v Janáčkově divadle ND Brno

 


Tisková konference se uskuteční v pondělí 14. prosince 2009 od 15. hodin ve foyeru Janáčkova divadla. Vstup hlavním vchodem JD.

 

Přítomni budou dirigent Kaspar Zehnder, režisér Ondřej Havelka, představitelé hlavních rolí Pavla Vykopalová, Aleš Briscein, Jiří Solženko a další.

 

 

„Straussova hudba je skvost. Avšak libreto poněkud vyhaslé. Ten příběh je dokonce tak podivný, že jsem dospěl k názoru, že jde o velmi progresivní, zakuklenou předzvěst DADA. Tím pádem k tomu přistupuji s velikým respektem. Fakt se ale nebojte, nebude to, aspoň doufám, bezduchá taškařice, kde je možné cokoliv a veškerý vkus jde stranou. Chci, aby figury a vztahy mezi nimi byly pravdivější, skutečnější, než nabízí libreto. Pro ty, kdož znají mou práci v Janáčkově opeře, bych naznačil prostřednictvím dosti nejasného příměru, že to bude, dejme tomu, „Jeník Horák na výletě ve Vídni“…“
Ondřej Havelka v časopise DIVA

 


 


Inscenaci Netopýr pořádá Národní divadlo Brno ve spolupráci s hudení agenturou C.E.M.A.

Mediálními partnery inscenace jsou:
Týdeník Rozhlas, časopis Harmonie, magazín kult., Čro 3 - Vltava, Český rozhlas Brno a Rádio Petrov
 



Autor: Alysia2

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.