Třináctý ročník Potulného festivalu Krákor

Typ článku: Fotografování

Datum vložení: 22. 06. 2011

U trosek Hitlerovy dálnice se ve dnech 17.-19. 6. sešli příznivci českého undergroundového festivalu Krákor.


 Tato nízkorozpočtová událost má již svou tradici od roku 1998. Je pořádána lidmi z okruhu Sopel tzv. Productions. Poprvé se Krákor uskutečnil v Silůvkách u Brna, pak jsme se s ním mohli další léta potulovat po celé České republice, až poslední dva roky se usídlil za brněnskými Ostopovicemi u trosek Hitelorvy dálnice. Mohli jsme zde slyšet kapely všech možných žánrů, stylů a nestylů. Důraz je ale hlavně kladen na čistě autorskou tvorbu. 

Jedním z velkých lákadel festivalu byl Záviš, který festival oblažil svým, jak známo, "volnomyšlenkářským cítěním bez škatulky". Jen škoda, že mu zatleskalo ještě docela malé publikum, jelikož byl prvním autorem na programu dne. Velkým překvapením pro mě byla kapela Jiříkovo vidění, která snoubila prvky elektrické a instrumentální hudby. Dále zde byla vynikající umělkyně Nikola Mucha, která svým nádherným vokálem zazpívala své písně jako Úchyl, Hygiena atd. ... a nejednoho posluchače vskutku rozesmála. Za zmínku samozřejmě stojí i seskupení Skrytý půvab byrokracie předčítajíc nám referáty o hudbě, existenci pekla a daších doopravdy originálních textů.

  

Sečteno, podtrženo tato alternativní, hudebně bohatá událost je vskutku skvělým zážitkem a mě nezbývá než odpočítávat dny do dalšího ročníku. 

   

  

text a foto: Julie Čermáková

více fotek na http://iuliette.rajce.idnes.cz/Krakor_2011/



Autor: Julie Čermáková - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.