OPEN SKIES FOR HANDICAPPED 2011.

Typ článku: Ostatní články

Datum vložení: 27. 06. 2011

Letecký den pro handicapované. Probouzíme se do šedého, deštivého rána a nic nepřipomíná letní počasí, které by mělo být, alespoň podle kalendáře. Je 25.6.2011 a od 10 hodin má na ploše letiště v Hradci Králové začít čtvrtý ročník akce OPEN SKIES FOR HANDICAPPED.


Přáním nejen zdravých lidí ale i velkého množství handicapovaných, je vidět zem z ptačí perspektivy a tak díky množství sponzorů je toto zájemcům umožněno. Kdo má zájem a splňuje i zdravotní hledisko může nastoupit do některého z letounů , které jsou připraveny na dráze přímo před zraky lidí.

Postupně, každý kdo předloží souhlas k letu od lékaře zamíří k některému z letadel buď k obrovské Case C – 295 do jejích útrob se vejde velké množství nadšených pasažérů. Postupně je každý připoután na sedadlo a vydává se příkaz –  vypnout mobilní telefony. Casa začíná rolovat po pojezdové dráze na runway a po chvíli otřásání se letadlo vznese do vzduchu a v oknech je vidět nejen kus křídla ale i zem tak jak jí znají jen ptáci. Všichni jsou nadšeni a překřikují se v letadle a snaží se rozeznat nad čím vlastně letí domy jsou jako ze stavebnice a stužky řek se klikatí pod letadlem. Let bude zanedlouho končit , nikomu se nechce na zem a vystoupit, všichni jsou plní dojmů. Další letadla jsou připravená na start, nejen Antonov AN -2  ( tzv. Andula) ale i Let L- 410 Turbolet.

 Aby všem návštěvníkům utíkalo čekání na start jejich letadla rychleji, tak před úlem běží další program. Vystupují tady kapely jako první Pink Floyd revival, následně je hudba střídána ukázkami policejních zásahů. Kdo má zájem může si zkusit jak by vypadala jedna hodina v autoškole. Na prostranství přeletují draví ptáci, kteří jsou vlastně zaměstnaní na letišti, plaší drobné ale i větší ptactvo aby nedocházelo ke kolizím s přistávajícími letadly.

Postupně jsou všichni zájemci naloženi na paluby jednotlivých letadel a fronta zájemců se začíná krátit. Jako třešnička na dortu je na ukončení nádherného dne,  avizováno vystoupení Gripenů.

Všichni návštěvníci se rozjíždějí k domovům a v myslích jim zůstává vzpomínka na skvěle prožitý den a také se určitě každý už těší na pátý ročník.

Ráda bych vyslovila poděkování, všem pořadatelům a sponzorům za perfektní přípravu a načasování programu, vše proběhlo na jedničku a dokonce i počasí se umoudřilo a ukázalo svou vlídnou tvář.

 



Autor: salajda - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.