V. ročník Vysokovského kopce techniky

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 22. 08. 2011

Prázdniny za nedlouho budou končit a tak je tradičně připraveno setkání techniky na Vysokovském letišti Aeroklubu Náchod. Setkání proběhlo 20 srpna 2011


Na této akci si každý najde něco pro sebe pro tatínky hlavy rodin jsou připraveny letadla , které předvádějí vzdušný balet nad hlavami přítomných.  Děti zírají na modely nákladních vozidel, tiráků a modelů letadel. Maminky pokud jsou sportovně založené tak se mohou projed na kolech , aby se nemusely tak namáhat tak kola mají elektromotor , půjčit jdou i vozítka Segway.

 Mezitím se před letadly začínají rovnat nádherné veterány a tam jsou všichni nadšeni překrásnými auty a motorkami většina jich má v technickém průkaze napsán rok výroby v první půlce minulého století, ale všechna vozidla jsou naleštěná a nikdo by jim věk nehádal. Mně samotnou nadchlo vozidlo Daimler benz, auto mně upoutalo už cestou z Náchoda málokdy se mi stane abych potkala na silnici tak nádherné staré auto a ještě navíc, aby bylo ozdobeno jako když se uvnitř ukrývá sama nevěsta . Okamžitě jsem vyrazila za nimi a naštěstí jsme měli stejnou cestu na letiště Vysokov. 

Tam už v řadě staly veterány jeden krásnější než druhý. Také jsem byla nadšená sportovním vozidlem Jaguár , měl nádhernou červenou barvu. Kousíček od něho stál Citroen takzvaná Kachna je to pradědeček našeho auta , přiznám, že bych klidně měnila kus za kus, tohle autíčko bylo skvělé.

Celou dobu se na obloze střídalo jedno letadlo za druhým až nadešel pravý čas a ze známého Antonov, který nastoupal potřebnou výšku, začal vyskakovat para výsadek. Antonov prolétl několikrát nad plochou předvedl i minimální rychlost, najednou začal vyklesávat a kola se dotkly země, přiroloval na stojánku. Okamžitě letoun obklopilo množství diváků a kdo chtěl mohl se podívat do jeho útrob. Po složení padáků všichni nastoupili a odletěli ke svým domovům.

Jeden z posledních bodů programu byla ukázka práce hasičů , záchrana lidí z havarovaného vozidla , většina lidí si na místě starého Favorita nejspíš představovala své auto a každý jen zíral jak rychle se auto mění na kupu plechů.

Celé odpoledne skvěle moderoval Petr Jančařík všichni se měli celou dobu na co dívat a každý si našel něco pro sebe. Chtěla bych tímto moc poděkovat organizátorům za skvělé prázdninové odpoledne. 



Autor: salajda - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.