13. autosalon Ústí nad Orlicí

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 25. 09. 2011

24.9.2011 výstava Nových automobilů všech značek , které mají v regionu zastoupení.


Na autosalonu byly také k vidění různé typy veteránů od stařičkých parních automobilů až po typem sice také veteráni ale rok výroby ke konci minulého století ,  různé typy vozidel značky Praga, parní motory , stabilní motory,  vojenská technika , hasická auta , motorky, skůtry, elektroskůtry a elektrokola. Takový byl strohý popis, ale každý si na ploše areálu dílen ŠoŠ a SOU našel něco pro sebe. Při vchodu byly připraveny vozy Škoda jak prodejní automobily tak i vozidla upravená pro závody.

Další stánek byl vozů Citroen který předváděl nejen auta ale v dnešní době dost populární elektroskůtry, okolo kterých bylo neustále plno zájemců. Všichni vystavujícíc se snažili předvést to nejlepší co se u nás dá zakoupit.

V halách byly vystaveny exponáty , které mají v technickém průkaze datum výroby začínající  číslem 19 , často to byla vozidla z první poloviny 19 století.  Historické motorky a dokonce i jeden Velorex. Další hala byla  plná parních strojů , stabilních motorů a dalších .

Po celý den probíhal program motorshow Mirka Lysého , freestyle skupiny Zdeňka Nepraše,  skupina na kolech - nepřehlédnutelným členem skupiny byl jezdec na historickém velocipedus obrovským předním kolem , každému se okamžitě vtírala myšlenka jak se na leze a ještě hůř jak dolů . Za tímto jezdcem byly k vidění další kola , snad ještě zákeřnější některé místo řidítek mělo volant a šlapalo se nadruhou stranu než na klasickém kole, další bylo zase rozděleno pantem,  kdo měl zájem se na techto strojích mohla svězt i když málokomu se to zdařilo.

Poprvé byla v našem kraji představena motorka firmy FGR Midalu jednalo se o luxusní stroj, který je nyní hlavním výrobkem firmy.

K  vidění byly také modely autíček , tiráků , náklaďáků , tanky a mnoho dalšího vše bylo řízené na dálku vysilačkou.

Tento autosalon je skvělou příležitostí pro zákazníky , kteří ještě váhají jaké auto zakoupit ale na své si přijdou i ti kteří sice kupovat auto zatím nebudou ale chtějí vidět jak vypadal předchůdce jejich vozidla .

 

Po celý den bylo krásné podzimní počasí  a celá akce vyšla na jedničku a tak tedy nezbývá než jen dodat tak zase za rok v Ústí .



Autor: salajda - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.