Posvícenská zabijačka v Řetové.

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 25. 09. 2011

Obecní úřad v Řetové si Vás tímto dovoluje pozvat na posvícenskou zabijčku , místo a čas konání 24.9.2011 před tělocvičnou.


Od ranních hodin probíhala pravá vesnická zabijačka na hřišti byl popraven pašík na místní útraty a každý kdo nikdy neviděl co se jak dělá při zabijačce mohl pozorovat dění a přípravy . Kdo dostal hlad mohl ochutnat první speciality od zabijačkové polévky přez ovar a jitrnice a mnoho dalšího.

Celou dobu probíhal program: od ukázek družstva malých hasičů po ty velké hasiče . Dalším bodem byl seskok para výsadku z oddílu z Ústí nad Orlicí .

Další zajímavostí bylo vystoupení skupiny historického šermu Triarius z České Třebové ,  nejdříve byla malá ukázka boje postupně šermíři střídali jednu zbraň za druhou a byli vybráni 2 dobrovolníci , kteří nejdříve museli podstoupit zkoušky protože se měli stát čestnými členy skupiny - pážaty. Vybráni byli chlapec a dívka nejdříve byla síla museli udržet železnou sekeru po dobu 10 vteřin, další byla jízda na koni ale jelikož kůň nebyl nikde ani v obecenstvu tak musel koně nahradit jeden z členů skupiny oslík Ondra i jízda pro obě děti dopadla skvěle a postoupili do dalšího výběru , čelit strachu není nic jednoduché a navíc když se na obě děti řítilo několik mohutných chlapů šermířů , každý namířenou zdraň a řvoucí . Ale i tato zkouška dopadla skvěle a děti byly přijaty na čestná místa pážat a pasovány za velkého halasu .

Mezitím se připravil kejklíř ,  na druhou stranu hřiště přijel Babetový klub Česká Třebová , nejdříve na prostou hřiště předváděli jízdu svých krásných strojů. Mezitím se na vystoupení připravovali i modeláři s RC modely aut a letadel. 

 Velké ovace sklízelo vystoupení mažoretek klubu Baby dolce z Dolní Čermné , kdy vstupenkou do klubu je že to musí být žena a jako další že musí pobírat starobní důchod .

Pomalu se začalo stmívat a nejen k poslechu hrála kapela , program byl vyčerpán a snad každý se najedl až k prasknutí vynikajících zabijačkových výrobků . Perfektní akce se chýlila ke zdárnému konci. Za vše patří dík všem, kteří zabijačku připravovali, vystupujícím a hlavně paní starostce Ing. Šafářové Haně.

 



Autor: salajda - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.