Tarja Turunen podruhé v Pardubicích

Typ článku: Hudba a hudební akce

Datum vložení: 18. 01. 2012

14.1.2012 se po více než dvou letech malá ČEZ aréna v Pardubicích opět rozduněla v rytmu finského metalu.


Mocná fanouškovská základna v České republice se mohla po roce a půl  těšit hned na dva další koncerty finské sopranistky Tarji Turunen.

 

 

Tato zpěvačka je ztělesněným spojením klasické hudby a metalu. Na hudebním poli se prosadila již před více než deseti lety s kapelou Nightwish, která se postupně stala známou po celém světě.

 

 

Po neshodách s Nightwish se však cesty Tarji a zbytku kapely rozešly a zpěvačka se vydala vztříc hudebnímu průmyslu na vlastní pěst. Nyní již vydala dvě sólová alba, má za sebou mnoho koncertů po celém světě a například zlatou desku za prodaná CD, kterou dostala právě na svém minulém kocertě v Pardubicích.

 

 

I přes mráz a občasné sněžení čekali někteří fanatici před halou jáž od časného rána. Jak šel čas, dav přede dveřmi houstl až byl nakonec vchod několik minut před devatenáctou hodinou otevřen. Na počátku vládla davu hysterie a toha po první řadě, ale poté už se hala plnila pomalu.

 

 

Netrvalo dlouho a zahrála předkapela, kterou Tarje dělali Hollow Haze. Po rychlé přestavbě pódia se bez dlouhého váhání objevila Tarja i se svou kapelou v již skoro tradičím složení: Mike Terrana - bicí, Kevin Chown - basová kytara, Christian Kretchmar - klávesy, Max Lilja - cello a Alex Scholpp - kytara.

 

 

Kromě písní s prvního alba My Winter Storm zazněly i písně z alba posledního, které nese název What Lies Beneath. Velkým překvapením byly pro fanoušky dvě nové písně a to dymanický Never Enough a baladická Into The Sun. Z hitů od Nightwish měli návštěvníci možnost slyšet Bless The Child nebo Where Were You Last Night.

 

 

Koncert byl zážitkem nejen hudebním, ale i velice emotivním, jelikož byl provázen příjemnou atmosférou a písničky byly prokládány mimo jiné i Tarjinými fórky. I přestože zpěvačka překonávala náběh na angínu, na jejím výkonu to nebylo znát ani v nejmenším. 

 

 

Druhý den, se na jejích oficiálních stránkách objevila zpráva pro české fanošky: "Thank you Zlin and Pardubice for unforgettable concerts! What a wonderful beginning for this tour. Czech, I will be back as soon as possible."
Nezbývá než doufat, že se k nám Tarja zase brzy podívá.

 

 



Autor: Pája Hartmanová - Autor z oblibeny.cz

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.