Kaštan - Scéna Unijazzu v dubnu 2012

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 27. 03. 2012

Kaštan, Bělohorská 150,Praha 6 rezervace vstupenek: www.kastan.cz tram.spojení 22, 25, 57


 

Program KAŠTAN - scéna UNIJAZZU
 duben 2012                                
                                            
 
3. úterý 18:30 – PŘEDNÁŠKA
Bob Stupka: Island – ostrov ledu a ohně. O putování hotelbusem po ostrově gejzírů, sopek, ledovců a vodopádů. Kouzlo a mystiku jednoho z nejkrásnějších míst Evropy přiblíží krátký film „7 dní a nocí na Islandu“. www.cestovatelbob.cz
 
4. středa 20:00 – FILMOVÝ VEČER
Bezesné noci – 2003, CZ, režie: Radim Špaček. Dokument tzv. televizní krize, která vznikla po 12. prosinci 2000, kdy devítičlenná Rada České televize odvolala tehdejšího generálního ředitele této veřejnoprávní instituce – Mgr. Dušana Chmelíčka. Dokument přináší pohled, který se snaží nevychýlit se na žádnou stranu a nikomu nestranit.
 
5. čtvrtek 20:00 – KONCERT
Kulturní ozdravovna Jana Buriana – www.janburian.cz
 
10. úterý 19:00 – VERNISÁŽ
Charlie Monroe: Těšilo mě, nashledanou! Výstava obrazů, křest stejnojmenné básnické sbírky a koncert Amber Sky. www.charliemonroe.cz; www.ambersky.cz
 
 

11. středa 20:00 – FILMOVÝ VEČER

 
Od višní do višní/Všechno je sračka – 2010, CZ, režie: Jana Boršková. Snímek Od višní do višní natočila Jana Boršková o své matce. Dokument zaznamenává rok v rodině po úmrtí otce. Všechno je sračka - portrét přítele existenciální vražedkyně Olgy Hepnarové, drobné mladé dívky, která v roce 1973 úmyslně najela nákladním vozem do davu lidí. Osm z nich zabila. Oba filmy jsou syrovými výpověďmi o našem světě, o našich životech a jejich obrazech.
 
12. čtvrtek 20:00 – KONCERT
Už jsme doma – www.uzjsmedoma.com
 
13. pátek 20:00 – KONCERT
Jeff Biograf www.bandzone.cz/jeffbiograf
 
14. sobota 15:00 – POHÁDKA
DiwaDílo: Kiklopci - O tom, jak se kiklopci vypořádávají s každodenními životními nástrahami, do jakých legračních patálií se můžou dostat. Interaktivní pohádka plná písniček. www.divadilko.cz
 
14. sobota 20:00 – KONCERT
Helemese – www.helemese.cz
 
16. pondělí 18:30 – PŘEDNÁŠKA
RNDr. Pavel Mrázek, CSc: Od věznice na stadión – Přednášející je členem Společnosti Národního muzea, má v oboru popularizace vědeckého poznání dlouholetou přednáškovou praxi. Součástí přednášky je promítání 80 až 120 digitálních fotografií.
 
17. úterý 20:00 – KONCERT
Vojtěch Procházka Trio - Klavírista Vojtěch Procházka, s norskými spoluhráči. www.myspace.com/vojtechprochazka
 
18. středa 16:00 – POHÁDKA
Sváťovo dividlo: Kašpárek a hodná víla Jarmilka - loutková pohádka
 
18. středa 20:00 – FILMOVÝ VEČER
Pod sluncem tma – 2011, CZ, režie: Martin Mareček. Pod sluncem tma vtipně a naprosto otevřeně sleduje úskalí rozvojové pomoci. Je příběhem pokusu předání evropské technologie a odpovědnosti, ale i „zlatých českých ručiček“, které si dokáží poradit i uprostřed Afriky.
 
19. čtvrtek 20:00 – KONCERT
Domácí kapela – premiéra zbrusu nového repertoáru + křest reedice CD "Jedné noci snil" (obahacený o druhý koncertní disk), host: J.H.Krchovský & Krch-Off. www.domacikapela.me.cz
 
20. pátek 16:30 - KONCERT
FESTIVAL OSAMĚLÝCH PÍSNIČKÁŘŮ -Lenka Dusilová, Zuzana Homolová, Terezie Palková, Krystyna Skalická, Jan Burian, Jiří Dědeček, Oldřich Janota, Jan Jeřábek, Petr Linhart, David Nesnídal, Petr Nikl, Filip Pýcha, Karel Vepřek a Marek Vojtěch
 
21. sobota 16:30 – KONCERT
FESTIVAL OSAMĚLÝCH PÍSNIČKÁŘŮ Dáša Andrtová, Žofie Kabelková, Marka Míková, Jana Šteflíčková, Martina Trchová, Jan Burian, Michal Bystrov, Caine, Karel Diepold, Jiří Konvrzek, Martin E. Kyšperský, Petr Váša a Jiří Smrž
 
23. pondělí 19:00 – POSLECHOVÝ VEČER
Jiří Černý: Ro(c)kování - celovečerní poslechová antidiskotéka, www.nacerno.cz
 
24. úterý 19:00 - DIVADLO
Chrchel: Chodím kanály – Domýšlivý doktor Mudrdok, chamtivý pan Černý a prolhaná Sára – necharakterní lidé, kteří se rozmluvili. Utišit je může jen vlastní odpuštění, nebo Ministerstvo společnosti. Inscenace plná lidskosti, krys a absurdního humoru.
 
25. středa 20:00 – FILMOVÝ VEČER
Projekt Frankenstein Kornél Mundruczó. Hlavní hrdina sedmnáctiletý Rudi se vrací po letech domů a doufá, že u matky nalezne lásku i odpověď na to, kdo je jeho otcem. Strhující, výtvarně působivý příběh o nutné zodpovědnosti za své činy, o rebelství vůči společnosti i o nevyhnutelnosti osudu se odehrává v současném Maďarsku v době Vánoc, kdy se osudy všech hrdinů propojují.– 2010, H/D/A, režie:
 
26. čtvrtek 20:00 KONCERT
Islaja (FIN) + Skrytý půvab byrokracie - Islaja (vlastním jménem Merja Kokkonen) vydává své nahrávky u malé značky Fonal, které se za poslední roky podařilo výrazně probudit zájem o nezávislou finskou produkci. www.youtube.com/watch?v=8nerC4QhU2g.
 
 


Autor: Kaštan

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.