Rožmitálský kostel opět čeká velký koncert-tentokrát SPIRITUÁL KVINTETU

Typ článku: Kulturní akce

Datum vložení: 31. 03. 2012

Rožmitálský kostel Povýšení sv. Kříže v Rožmitále se stává v posledních 4 letech místem velkých koncertů, kde jsou představovány špičky naší interpretační scény v oblasti klasické hudby. Tentokrát však čeká návštěvníky malá změna - hlavním hostem programu je skupina SPIRITUÁL KVINTET. A své umění představí i pražský varhaník Mgr. L. Vendl, PhD. Soudě dle tradiční obrovské účasti v minulých letech se i tentokrát očekává velká návštěvnost,


 SPIRITUÁL KVINTET je nadšeně očekáván nejen rožmitálskými občany, ale i přespolními. Tyto koncerty v kostele lákají návštěvníky  jak z  blízkého okolí, tak i Plzně, Prahy a dalších měst. Loni dokonce přijala pozvání pořadatelky  na koncert v rožmitálském kostele první dáma České republiky - manželka  prezidenta - paní Lívia Klausová .

Program koncertu  pro Rožmitál sestavil speciálně Dr. Tichota - vedoucí skupiny. Zazní průřez nejznámějších skladeb této legendární kapely, která již více než 50 let patří na špičku naší folkové scény.

Úvod bude patřit doktoru Lukáši Vendlovi, profesoru pražské konzervatoře, který premiérově v historii představí vlastní variace a improvizace skladeb Spirituál kvintetu ve varhanním provedení.

Koncert se koná dne 12. května - sobota - od 19:30 hodin v Kostele Povýšení sv. Kříže
ve Starém Rožmitále. Dopravu a parkování u kostela bude tradičně regulovat místní Policie ČR
Vstupenky si možno zakoupit v Rožmitále p. Tř. - zde:

Kulturní klub - tel.: 318 665 339, Infocentrum Rožmitál - 318 660 008, Drogerie paní Pazderníková - 318 665 020, dále pak v Příbrami - obchodní odd. a pokladna Divadla Ant. Dvořáka, Knihovna Jana Drdy Příbram - tel.: 318 622 384, Knihkupectví Mária Olšanská - Pražská ulice, 
objednávky on-line: www.pribram.cz/vstupenky
 

Generální partner: Hotel POLONIA Mariánské Lázně - www.hotelpolonia.cz

Partneři:

Advokátní kancelář - JUDr. Eva Dundáčková Příbram

J.K.R., spol. s ručením omezením, Příbram

Hlavní mediální partner: informační portál  www. pribram.cz

pořádá ag. Andante - www.hudbapribram.cz

 

 



Autor: Iva Klusalová

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.