Jiřina Bohdalová míří do Nymburka

Typ článku: Divadlo a programy

Datum vložení: 19. 09. 2012

Městské kulturní středisko Nymburk připravilo na 18. října 2012 v Obecním domě setkání s jednou z největších českých hereckých hvězd – s Jiřinou Bohdalovou.


Jan Werich kdysi prohlásil, že kdyby zakládal nové Osvobozené divadlo, z komiků by nechtěl nikoho, jenom dvě ženské: Jiřinu Bohdalovou a Jiřinu Bohdalovou.
Žádné ze současných hereček se nedostalo tolika ocenění jako Jiřině Bohdalové. Žádné jiné se také nedostalo té cti, aby o ni v rámci takzvané „družby s pracujícími“ projevil zájem charakterově ambivalentní pivovarský sládek z Audience Václava Havla, na jehož opakované naléhání: „Tu Bohdalku přitáhneš, ne?“ autor nesměle odpovídal: „Příležitostně se zeptám… Udělám v této věci, co bude v mých silách.“
   Představovat desítky filmových a divadelních rolí Jiřiny Bohdalové by bylo zřejmě zbytečné. Málokterá česká herečka je tak široce známá a oblíbená u všech věkových vrstev, jako právě Bohdalová. Při setkání s touto dámou poznáte život oblíbené herečky i z jiných úhlů, než je znáte z televize či rozhlasu. Nenechte si ujít zábavný pořad v Obecním domě v Nymburce 18 října 2012 od 19 hodin. Vstupenky za 260,- Kč je možno rezervovat na meks(at)meks-nbk.cz nebo na tel. 325 512 123, nebo je přímo zakoupit v sídle MěKS Nymburk na Palackého třídě 449. Více informací na www.meks-nbk.cz



Autor: Lukáš Kadava

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.